Forventer at Coutinho blir klar i dag

Eksperten på Liverpool FC i lokalavisen Liverpool Echo, James Pearce, svarte i dag på spørsmål om bl.a. avslutningen av transfervinduet og hvilket lag han tror starter mot Arsenal.

Journalisten tror at Philippe Coutinho blir offentliggjort som Liverpoolspiller i løpet av dagen, og at Jamie Carragher starter i midtforsvaret mot Arsenal i kveld.

Dette er noe av hva James Pearce svarte under sin webchat:

Hva skjer med Tom Ince?
- Situasjonen med Tom Ince er rimelig klar. Liverpool verdsetter ham til £6M, mens Blackpool vil ha £8M og det er årsaken til at det ikke har blitt noen overgang. Jeg forventer at Liverpool vil gjenoppta forhandlinger før vinduet ender i morgen kveld, men de vil ikke betale £8M. Alt vil avhenge av hva Blackpool forlanger.

Forventer Liverpool å kunne offentliggjøre Coutinho som ny spiller i dag?
- Ja, jeg forventer at klubben vil annonsere dette offisielt i løpet av dagen. De venter bekreftelse på at han har fått arbeidstillatelse. Når den kommer er jeg sikker på at de vil bekrefte overgangen.

Hvor vil Coutinho passe inn?
- Det vil bli interessant å se hvor en setter inn Coutinho. Noe av det som gjorde ham attraktiv for Rodgers var at han er allsidig. Han er kjapp og teknisk, og kan spille både sentralt på midtbanen, ute på flankene eller som en nr.10.

Hva med slutten av transfervinduet, med blant annet keeperne Butland og Reina?
- Liverpool har hatt Jack Butland under oppsikt, men aldri lagt inn noe bud. Butland har gjort det klart at han bare vil forlate Birmingham for en klubb hvor han vil få spille regelmessig. Det vil ikke skje i Liverpool under resten av denne sesongen. Angående Pepe Reina har det vært mye spekulasjoner men jeg har ingen grunn til å tro at klubben ønsker å selge ham til sommeren.

- Jeg forventer ingen overraskelser mot slutten av transfervinduet for Liverpools del. Det som kan utvikle seg er den nevnte overgangen til Tom Ince. Brendan Rodgers skal være klar til å styrke forsvaret og LFC behøver en venstreback som cover og kanskje også en midtstopper, men manageren har gjort det klart at forsterkninger offensivt var hans klare prioritet i dette vinduet. Det har han fått i Sturridge og Coutinho, og han mener at andre lagdeler kan vente til sommeren. I forhold til spillere ut tror jeg ikke Rodgers vil risikere å miste noen fra en allerede liten tropp. Det var aktuelt å låne ut Coates, men problemet vil være å få noen inn og slik det ser ut nå vil Sebastian Coates bli på Anfield ut sesongen.

Det ryktes at det har vært en krangel med Rodgers og Martin Skrtel?
- De har ikke kommet på kant med hverandre men det er ingen tvil om at manageren er misfornøyd med noen av de kampene som midtstopperen har spilt i det siste. Rodgers var rasende over hvordan midtforsvaret ikke greide å håndtere det fysiske spillet til Oldham, men hans kritikk må heller ikke overdrives. Tidligere i sesongen kom Rodgers med kritikk av Downing og Enrique og en kan se hvordan de har gitt respons på det, forhåpentligvis vil det samme skje med Skrtel.

Hvem tror du spiller mot Arsenal i kveld?
- Jeg tipper denne startoppstillingen: Reina, Johnson, Agger, Carragher, Enrique, Lucas, Gerrard, Henderson, Suarez, Sturridge, Downing.