Forventer progresjon utover i sesongen

Brendan Rodgers sier lagets utvikling vil være et resultatet av kontinuerlig arbeid. Forventer tilsvarende progresjon som forrige sesong. Fortsatt arbeid å gjøre for å prestere stabilt i kampene.

Liverpool mislyktes med å vinne noen av Brendan Rodgers’ fem første Premier League-kamper forrige sesong, men endte sesongen med åtte kamper på rad uten tap. Denne sesongen har laget kommet langt bedre i gang, og ligger på 2.plass i ligaen. Rodgers forventninger stigning i prestasjonene utover i sesongen.

- Det er bare et naturlig resultat av arbeidet, uttaler Brendan Rodgers til Liverpoolfc.com.

- Jeg sa tilsvarende i fjor, at jeg følte de første månedene av sesongen ville handle om å få inn spilleprinsippene. Når du repeterer dem kontinuerlig og finner ulike øvelser til å forbedre dem, er det naturlige resultatet at du blir bedre.

- Jeg vil anta det blir tilsvarende denne sesongen. Vi har fått på plass mye av vårt arbeid og utviklet spillestilen i løpet av sommeren. Det har gjort at vi har fått en god start.

- Jeg føler det er en konsekvens av kontinuerlig arbeid og kontinuerlig forbedring, og det vil gjøre at vi vil bli bedre. Forhåpentligvis kan det bli tilfelle.

- Vi har fortsatt mye å forbedre. Vi har vunnet fire av seks kamper, og det er flott for selvtilliten og troen på det vi gjør. Lagånden er meget god.

- Vi har fortsatt arbeid å gjøre når det gjelder å prestere stabilt i kampene. Jeg er meget fornøyd med at vi har fortsatt der vi slapp forrige sesong med å vinne kamper, ta poeng.

- Vi ligger på 2.plass, men har fortsatt mye å utvikle. På nåværende tidspunkt er jeg relativt fornøyd, men det er fortsatt en lang vei å gå.

Rodgers har eksperimentert med ulike formasjoner denne sesongen.

- Jeg har hele tiden sagt at systemet er irrelevant. For meg er spillestilen og hvordan vi spiller viktigere – stilen for å dominere ballinnehavet, kontrollere kampen, kontrollere og diktere tempoet i kampen, være aggressive i forsvarsspillet når du ikke har ballen, presse høyt i banen for å få den tilbake.

- Spillestilen forandrer ikke på det. Den går inn i systemet som passer spillerne. For tiden er det systemet som får det beste ut av spillerne vi har tilgjengelig.

- Hvis det endrer seg, kan vi spille et annet system. Men stilen vil alltid forbli intakt – kontrollere og dominere ballinnehavet.