Forventet ikke takk fra Gerrard

Keepertrener John Achterberg forventet ikke en personlig takk fra Steven Gerrard etter Liverpool-kapteinens straffescoring mot Tottenham for noen uker siden.

Keepertreneren hadde tipset Gerrard om hvilken vei Tottenham-keeperen ville gå på et eventuelt straffespark.

- Det var veldig hyggelig. Jeg forventet det ikke, om jeg skal være ærlig, sier nederlenderen om Gerrards gest.

- Det er en del av jobben min å bidra så mye jeg kan. Jeg får hjelp av de som driver med kampanalyse. De hjelper meg mye, og gjør en stor jobb i kulissene, uttaler Achterberg til Liverpoolfc.com.

- Du presenterer materiale til den som skal ta straffesparkene. Deretter er alt hans ansvar, og han må håndtere presset det medfører å ta et straffespark.

- Jeg følger hele tiden med på hva keepere gjør, og alt som skjer i målområdet. Det er fint å være til hjelp. Dersom noen spør meg om min mening, så sier jeg hva jeg mener. Men i all hovedsak er det spilleren som gjør jobben, og må håndtere presset.

- Vi har gjort dette i flere år. Når den nye manageren kom inn ble det noen forandringer. Jeg spurte ham om han fortsatt ville at jeg skulle studere hva keepere gjør på straffespark, og han sa ja. Så vi sørger for at den som skal ta straffesparkene får den informasjonen. Noen ganger spør han hva jeg tror, og jeg sier hva jeg tror. Han må likevel ta den endelige avgjørelsen, og gjøre det han føler er riktig.

Så hvem mener Achterberg bør ta straffesparkene om Steven Gerrard ikke er tilgjengelig?

- Jeg tror Luis Suarez vil ta ansvar. Stewart Downing vil også være kapabel til å ta straffespark. Det har jeg sett på trening. Det er flere som kan ta straffespark.

- Dersom du er den type spiller at du mener at du kan ta straffespark, må du ha en god følelse og besitte kvalitetene som kreves for å sette ballen i mål.

Achterberg forteller ellers at han trives som keepertrener under Brendan Rodgers sin ledelse.

- Det er veldig bra her nå. Brendan får hele staben involvert og spør om våre meninger. Han har et nært forhold til alle. Du føler deg virkelig som en del av klubben. Det er veldig bra, og jeg trives med å jobbe under hans ledelse.

- Stemningen i troppen er god, og alle i klubben virker å være glade, med unntak av når vi ikke vinner selvsagt, noe som er normalt.

- Holdningene i laget er bra. Spillerne ønsker å vinne og oppnå store ting. Vi viser fremgang, og scorer mye mer mål nå enn tidligere. Forhåpentligvis fortsetter det slik, avslutter Achterberg.