Geoff Strong er død

Geoff Strong – en av heltene på Shanklys lag på 60-tallet - døde tidligere i dag etter en tids sykdom. Han ble 75 år gammel.

Geoff Strong ble hentet av Bill Shankly fra Arsenal for £40000 i november 1964. I London-klubben scoret han 69 mål på 125 ligakamper.

Strong tilbrakte seks sesonger i Liverpool, og spilte i nesten alle posisjoner bortsett fra keeper. På slutten av sin første sesong hos de røde erstattet han skadde Gordon Milne i FA-cupfinalen mot Leeds og presterte meget godt mot Footballer of the Year Bobby Collins. 1965 var også første gang Liverpool vant FA-cupen

Påfølgende sesong vant han ligagull og scoret et berømt seiersmål mot Celtic i semifinalen av Cupvinnercupen. Til tross for en stygg leggskade raget han høyt på Ian Callaghan innlegg fra høyre og headet ballen forbi Ronnie Simpson og i mål. Scoringen sendte Liverpool til en europeisk cupfinale for første gang.

I 1968/69 viste han seg frem som en kapabel venstreback da han erstattet Peter Wall i den posisjonen, men ble et offer for et av ofrene etter en elendig kvartfinale mot Watford i februar 1970. Han representerte klubben bare ytterligere fem ganger. Hans siste kamp var et hjemmetap mot ligamester Everton nøyaktig en måned etter cuptapet.

Strong spilte totalt 201 kamper og scoret 33 mål for Liverpool fra 1964 til 1970. Han forlot klubben til fordel for Coventry. I november samme år fikk han fantastiske ovasjoner fra Liverpool-fansen da han ledet ut sitt nye lag på Anfield.

Strong ble ansett som en riktig gentleman og var meget populær på The Kop.  Han har de senere vært rammet av Alzheimers sykdom. Strong kommer til å bli savnet av alle sine tidligere lagkamerater og alle som så ham i aksjon.

Våre tanker til hans familie og venner i denne vanskelige tiden.

RIP Geoff Strong 1937-2013