Gerrard er klar for kamp

Liverpools kaptein har slitt med blemmer på føttene under sesongoppkjøringen i varmere strøk, men 33-åringen bekrefter at han er med i dagens kamp.

– Jeg klarer meg. Blemmer pleier å komme på denne tiden av året. På grunn av varmen og friksjonen hovner føttene dine opp, sånn at de blir våte og svette. Det er ganske normalt. Jeg må bare håndtere det og komme meg igjennom det, sier Steven Gerrard.

Over 90 000 supportere er ventet til dagens kamp mot Melbourne Victory på Melbourne Cricket Ground, og Gerrard innrømmer at det er et privilegium å kunne krysse av det ikoniske stadionet av «lista».

– Når man vokser opp og spiller i Europa og rundt om i verden, ønsker man å spille på så mange av de største og spesielle stadionene som er mulig. Denne er definitivt blant dem.

– Det kommer til å bli fantastisk. Kapasiteten ligger på rundt 100 000, noe som er massivt. Det blir en ny erfaring, og det kommer til å bli stappfullt, noe som er helt utrolig.

– Å være nær 100 000 supportere når du er over 20 timer (i fly) hjemmefra, er ufattelig. Så forhåpentligvis klarer vi å spille en bra kamp for fansen – prestere bra og få en god seier – og etter kampen er alle i litt bedre form og ser frem til Stoke-kampen.

Gerrard erkjenner at det – med to harde treninger hver eneste dag – merkes godt på kroppen, men han forventer at de røde vil merke fordelene av at lagets fitness-sjef, Ryland Morgans, har presset dem hardt.

– Det har vært en av de tøffeste sesongoppkjøringene jeg har vært igjennom så langt. Ryland kom hit midtveis i forrige sesong, og jeg visste med en gang han kom inn at han var en hard fitness-trener – en veldig god en, som får så mye som mulig ut av hver enkelt spiller på riktig måte.

– Hittil har det var brutalt til tider, men jeg kjenner fordelene av det allerede. Nå håper vi at vi blir i litt bedre form de kommende ukene, og vi skal alle være klare til å spille mot Stoke, fordi det er den viktigste kampen.

Gradestokken i Australia er mye snillere enn hva som var tilfelle i den indonesiske heten forrige uke, der temperaturen vanligvis lå på 35 varmegrader.

– Det er briljant for vår del fordi det nå er ganske likt klimaet vårt hjemme. I Indonesia var det veldig vanskelig å puste – man klarte ikke å ta seg inn på trening eller i kamper, så gutta slet med å prestere. Men med en gang vi ankom Australia, følte spillerne seg mye bedre, og vi er i stand til å løpe mer. Vi håper å kunne prestere mye bedre i denne kampen enn hva som var tilfelle mot Indonesia.

Alle lagets nye spillere har vært med på sommerturnéen fra start av. Sånne turer er en perfekt mulighet til å bli kjent med sine nye kolleger, mener Liverpool-kapteinen.

– Det er nøkkelen – «team spirit». Det handler først og fremst om å bli i best mulig form. Jobben man gjør på banen er veldig viktig, men i og rundt hotellet, der man kan være sammen, er da man blir bedre kjent med hver enkelt og alle som en gruppe.

– Simon, Kolo, Iago og Luis har alle vært fantastiske – de har stålsatt seg veldig bra, og forhåpentligvis blir det ett eller to nye ansikter til i gruppa.

– Vi satser på at alle holder seg skadefri og tilgjengelig, vi får Daniel Sturridge tilbake og involvert i troppen, og alle kan dermed være tilgjengelige mot Stoke.