Gerrard i siget

Steven Gerrard er for tiden inne i sin lengste rekke med ligakamper på rad for Liverpool i en og samme sesong siden april 2008. 23 kamper.

Da Liverpool vant på Emirates forrige sesong, var det deres første seier på denne banen noensinne. Statistikken på Emirates er en seier, fire uavgjorte og tre tap. Seieren var Liverpools største ligaseier mot Arsenal på bortebane siden september 1983, da Craig Johnston og Kenny Dalglish scoret i en 2-0 seier. Man må tilbake til 1997/98-sesongen for å finne sist Liverpool vant to bortekamper på rad i ligaen mot Arsenal.

I alle turneringer har Liverpool kun vunnet en av sine 15 siste kamper mot Arsenal i London. Gjestene fra Merseyside har imidlertid scoret i alle utenom to av de siste 11 bortekampene i ligaen mot The Gunners.

Brendan Rodgers' mannskap har gjort 40 mål på 23 ligakamper denne sesongen. Det er 12 flere enn på tilsvarende tidspunkt i fjor.

Luis Suarez har scoret i fem av sine seks siste kamper for Liverpool, og har gjort sju mål på disse kampene.

Borte mot Arsenal har Liverpool scoret mer enn ett mål i to av de siste 15 ligakampene, og de har gjort 17 mål på de 20 kampene borte mot Arsenal i Premier League.

Liverpools neste mål mot Arsenal vil være klubbens mål nummer 250 mot The Gunners i ligasammenheng. Det er kun mot Aston Villa, Manchester City, Newcastle, Everton og Sunderland at de røde har gjort flere.

Sist lagene spillte målløst mot hverandre var i januar 1999, på Highbury.

Tre spillere har blitt utvist i de siste fem ligamøtene mellom klubbene. Joe Cole og Laurent Koscielny ble utvist i august 2010. Begge ligadebuterte for sine respektive klubber i den kampen. Forrige sesong ble Emmanuel Frimpong utvist for Arsenal.

Arsenal har scoret 30 mål på hjemmebane i årets Premier League. Det er samme antall som Manchester United, og det høyeste i divisjonen.

The Gunners har tapt tre hjemmekamper i årets Premier League. Mot Chelsea (1-2), Swansea 0-2 og Manchester City (0-2)

London-klubben har gjort 21 mål på sine siste ni kamper. Bare fire av disse har blitt gjort i første omgang.

Kilde: Liverpoolfc.com