Gerrard kan sette rekord

En scoring fra Steven Gerrard mot Zenit gjør at han vil tangere Michael Owen som Liverpools toppscorer i UEFA-Cupen/Europa League. Mer statistikk foran kampen mot russerne.

Liverpool har ligget under med to mål 11 ganger tidligere i E-Cuper. I ti av tilfellene har returen vært på Anfield men bare en gang har de røde gått videre, mot Auxerre i 1991.

Andre facts før kveldens kamp mot Zenit St. Petersburg:

Steven Gerrard vil mot Zenit gå forbi Alan Hansen på listen av de som har spilt flest kamper for Liverpool FC, og avansere til 9.plass.

Steven mangler en scoring på å utligne Michael Owen som Liverpools toppscorer i UEFA-Cup/Europa League med 12 mål.

Kapteinens neste mål vil også tangere de 158 mål som Owen har totalt for klubben.

Hvis Stevie G scorer hattrick vil han bli den første i Liverpools historie som gjør det tre ganger i Europa. Hans siste hattrick mot Napoli i 2010 er også det siste fra en spiller i Liverpool (i Europa).

Siste gangen Liverpool spilte en kamp 21.februar var da de vant 2-1 på Camp Nou mot Barcelona for seks år siden.

Liverpool har scoret tre mål bare en gang på deres siste åtte hjemmekamper i Europa, mot Gomel i august.

Elevene til Brendan Rodgers har holdt buret rent fem ganger på deres siste åtte kamper i Europa på Anfield.

Det er ti tidligere vinnere igjen i turneringen, hvor Liverpool mot Zenit er den eneste kampen hvor begge lagene har vært mestere. Liverpool og Inter håper å vinne turneringen for fjerde gang.

Stewart Downing har spilt i alle 11 kampene i Europa League denne sesongen, som den eneste hos Liverpool. Er han på banen i kveld vil han spille sin klubbkamp nr. 400 totalt.

Jamie Carragher vil spille sin 150. kamp i Europa.


Pepe Reina mangler å holde buret rent en gang for å utligne klubbrekorden til Ray Clemence med å holde nullen 39 ganger i Europa.

Daniel Agger vil spille sin kamp nr. 200 totalt for Liverpool.

Liverpool har holdt buret rent i ti av 20 hjemmekamper denne sesongen. De har bare tapt en av sine 16 siste hjemmekamper i Europa.

Kilde: Ged Rea, Liverpoolfc.com