Gerrard med flest nøkkelpasninger

Steven Gerrard er spilleren i Premier League med flest nøkkelpasninger denne sesongen, og det er et godt bevis på at Liverpool-kapteinen fortsatt kan skape problemer for motstanderen.

Steven Gerrard har ifølge Opta Stats 31 nøkkelpasninger denne sesongen, og det er flest i Premier League.  33-åringen ligger foran Arsenals Mezut Özil, Manchester City-duoen Samir Nasri og David Silva, Chelsea-angriper Eden Hazard og Manchester United Wayne Rooney. Gerrard har dessuten fem målgivende pasninger i Premier League. Kun Mezut Özil har flere.

Mot Hull på søndag scoret Gerrard direkte fra frispark, og midtbanespilleren står dermed bokført med tre nettkjenninger så langt i 2013/14. Mot Crystal Palace og Newcastle scoret han fra ellevemetersmerket.

Steven Gerrard spiller i en litt dypere rolle på midtbanen denne sesongen, men er likevel viktig i Liverpools offensive spill.

- Hvis du spiller sammen med gode spillere, foretar de gode løp og kommer i gode posisjoner. Min jobb, og det manageren ønsker at jeg skal gjøre fra min posisjon, er å være playmaker og forsøke å skape noe, uttaler Steven Gerrard til Liverpoolfc.com.

- Kanskje spiller jeg i en litt dypere rolle i år, men jeg kan fortsatt komme i posisjoner hvor jeg kan skape problemer for motstanderen. Det er det jeg forsøker å gjøre. Jeg var ikke klar over statistikken, men det er hyggelig. Jeg ville like å fortsette slik frem til sesongslutt.

Steven Gerrards gode avleveringer fra frispark og cornere har bidratt til en rekke scoringer denne sesongen. Daniel Sturridge utlignet til 3-3 mot Everton etter at spissen hadde fått råd av kapteinen om hvor han skulle plassere seg.

- Kommunikasjon på treningsbanen og i kamper er avgjørende. Jeg visste akkurat hvor jeg skulle legge den, og jeg fortalte ham hvor han skulle løpe og posisjonere seg. Men det er likevel vanskelig å sette sjansene, så han fortjener også 50 prosent av æren.

- Vi jobber med dødballer. Det er en del av spillet mitt som jeg har forsøkt å jobbe med hele karrieren, å slå gode baller inn i feltet.

- Jeg har slått ballen inn i meget gode, innbydende områder. Angriperne og forsvarsspillerne har satt sjansene. Fotballstatistikken på dødballer er viktig. Den kan være forskjellen på å vinne store fotballkamper og hvor du ender på slutten av sesongen.

- Det er viktig at vi kan fortsette å score fra dødballer, men også at vi tetter igjen bakover og blir mer aggressive og hensynsløse i forsvarsspillet.

Liverpool ligger på 4.plass i Premier League med 24 poeng etter 13 kamper. På samme tidspunkt i fjor hadde de røde sanket 16 poeng og lå på 11.plass.

- Manageren har fått tilvekster. Vi har mer bredde. Over tid, etter at Brendan kom inn, tror jeg folk har blitt mer vant til hans ideer og hvordan han ønsker å spille.

- Spillerne finner seg også til rette og blir vant til det – typer som Coutinho og Sturridge. Det at Luis ble værende var selvsagt et massivt løft for alle, og han har vist form. Når du har verdensklassespillere i form, hjelper det hele laget.