Gerrard mottok FWA Tribute Award

Steven Gerrard mottok i går «Football Writers’ Association Tribute Award» ved en gallamiddag, kun arrangert for Liverpool-kapteinen. Prisen fikk han for å ha påvirket den engelske fotballen og vært et ikon.

De engelske fotballjournalistenes (FWA) «Tribute Award» ble tildelt Steven Gerrard foran 400 inviterte gjester på The Savoy Hotel i London. Utmerkelsen går til enkeltpersoner som har bidratt mest/spilt den beste fotballen gjennom flere år. Den ble delt ut for første gang i 1983, og totalt har tre Liverpool-legender mottatt prisen – Bob Paisley i 1984, Kenny Dalglish i 1987 og altså Steven Gerrard i 2013.

Steven Gerrard får æresprisen får sine bidrag til engelsk fotball. Midtbanespilleren har vært Liverpools kaptein siden han var 23 år, og har vunnet Champions League, UEFA-cupen, FA-cupen to ganger og ligacupen tre ganger. Han har spilt 100 landskamper og scoret 19 mål for England, og er den spilleren med sjette flest landskamper for England.

Søndagens pris er ikke den første Steven Gerrard får av FWA. I 2008/09 ble han stemt frem som «Årets spiller». Den sesongen nettet han 28 mål for Liverpool og ledet klubben til en 2.plass i Premier League, kun fire poeng bak Manchester United.

Steven Gerrard fikk overrakt «Tribute Award» av FWA-formann Andy Dunn i Sunday Mirror.

- Kveldens pris betyr mye for meg ettersom disse karene har fulgt meg gjennom min karriere og skrevet om meg når jeg har spilt. Å motta denne prisen fra Football Writers’ Association er noe som gjør meg og min familie stolt, sa Steven Gerrard ved mottakelsen av FWA Tribute Award.

- Jeg føler meg meget smigret og ydmyk over å motta denne. Jeg har egentlig alltid sett på personlige utmerkelser som litt bonus. Jeg forsøker hele tiden å vinne og oppnå noe med Liverpool og Englands landslag.

- Men når det er snakk om priser fra supporterne eller pressen, som ser deg i aksjon uke etter uke og studerer dine prestasjoner, betyr dette svært mye fordi disse karene kan fotball.

Steven Gerrard har spilt hvert eneste minutt av Liverpools Premier League-kamper denne sesongen. Liverpool-kapteinen nådde også 100 landskamper for England i 2012.

- Dette er et spesielt år – 150-årsjubileet til FA, og det er noen store kamper å se frem til. Vi er halvveis i VM-kvalifiseringen, så forhåpentligvis på slutten av sesongen kan det blitt suksess med Liverpool og også avansement med England til VM-sluttspillet i Brasil.

I fjor ble prisen delt mellom Paul Scholes og Gary Neville.