Gerrard tangerer Carragher

Steven Gerrard vil i dag spille sin ligakamp nummer 27 mot Everton, og tangerer dermed Jamie Carraghers antall kamper mot de blå.

Kun Evertons Neville Southall (31) og Liverpools Ian Callaghan (28) har spilt flere ligakamper mot naboen på andre siden av Stanley Park.

Totalt, med cupkamper, spiller Gerrard sitt derby nummer 30. Kun sju Liverpool-spillere og 11 fra begge klubber, har spilt så mange.

Gerrard har tapt bare fem av de 29 lokaloppgjørene han har spilt i. I ligaen er statistikken fire tap på 26 kamper.

Liverpools nummer åtte har gjort åtte mål på sine 29 kamper mot Everton. Bare tre mann har gjort flere i derbyhistorien. Ian Rush med 25 har gjort flest mål. Deretter følger Everton-spillerne Dixie Dean med 19 og Sandy Young med 12.

Daniel Sturridge har gjort tre mål mot Everton i sin førstelagskarriere. Han scoret for Bolton i februar 2011 og for Chelsea i oktober samme år. Begge i ligaen. Han står også bokført med et ligacupmål på Goodison Park, og har vært med på å vinne alle de tre kampene han har scoret i.

Dagens kamp er det 189.ligamøtet mellom klubbene. Liverpool har vunnet 72, mens Everton har vunnet 57.

Dersom Liverpool vinner i dag vil de ha vunnet like mange lokaloppgjør på Goodison som de har tapt. 40-40.

I fjor spilte lagene 2-2 på Goodison Park. Liverpool ledet 2-0 før 20 minutter var spilt, etter et selvmål av Leighton Baines og en scoring av Luis Suarez. Everton utlignet før pause ved Leon Osman og Steven Naismith.

Oppgjøret på Anfield forrige sesong ble spilt på tampen av sesongen, og endte målløst.

Liverpool har gjort flere derbymål i Premier League på Goodison Park enn de har gjort på Anfield. 27 kontra 26.

Kolo Toure, Luis Alberto, Victor Moses, Mamadou Sakho, Aly Cissokho og Simon Mignolet kan alle få sin derby-debut i dag.

Liverpool har foran denne kampen plukket 11 poeng mer etter 11 kamper enn forrige sesong. Det er deres beste Premier League-start på fem sesonger.

Liverpool har vunnet alle de åtte kampene de har tatt ledelsen i denne sesongen. De røde har tapt bare to av sine siste 19 ligakamper.

Brendan Rodgers har fortsatt ikke vunnet over Everton på fire forsøk. Han tapte begge kampene han ledet Swansea mot de blå, mens begge kampene med Liverpool har endt med poengdeling.

Dette blir Rodgers sin 50. ligakamp som Liverpool-manager. Han står bokført med 23 seire, 15 uavgjortkamper og 11 tap så langt. Det gir en seiersrate på 47%.

Glen Johnson vil spille sin 150.kamp for Liverpool i dag.

Luis Suarez har gjort 20 mål på 21 ligakamper for Liverpool, og åtte på sine seks ligakamper denne sesongen.

Suarez og Daniel Sturridge har gjort totalt 16 ligamål denne sesongen. Bare fire lag i Premier League (Arsenal, Chelsea, Manchester City og Manchester United) har gjort flere mål totalt.

26 spillere har blitt utvist i Merseyside-derbyets historie. Ni Liverpool-spillere og 17 Everton-spillere. Fire av Liverpools røde kort har kommet i kamper de har endt opp med å vinne. 20 av de røde kortene har kommet i de 42 kampene mellom lagene i Premier League. 11 spillere har blitt uvist i løpet av de 17 siste kampene. Everton har fått åtte spillere utvist i de siste 11 ligakampene på Goodison Park.

Liverpool har gjort 61 ligamål dette kalenderåret. Det er flere enn noe annet lag i Premier League.

Everton kom foran Liverpool på tabellen for andre år på rad i fjor. Det er første gang siden 1936-37 at det har skjedd. Man må tilbake til 1933-34 for å finne sist de blå endte foran de røde på tabellen i tre sesonger på rad.

Roberto Martinez har vært manager mot Liverpool i åtte kamper, og har vunnet to av disse.

Etter 2.verdenskrig har Everton fått sju straffespark mot Liverpool, og har scoret på fem av disse. Liverpool har i samme periode fått 15 straffespark, og har scoret på 11 av disse.

Everton er ubeseiret på Goodison Park i Premier League dette kalenderåret. Rekken er på 14 kamper. 10 av disse er vunnet, mens fire er endt uavgjort. I løpet av disse kampene har de blå bare sluppet inn åtte mål, og har unngått baklengsmål i ni av kampene.

Everton har kun blitt slått i en av sine 28 siste ligakamper på hjemmebane, mot Chelsea den 30.desember i fjor. Denne sesongen har de blå slått Chelsea, Newcastle og Hull på Goodison, mens de har spilt uavgjort 0-0 mot West Bromwich og Tottenham.

Everton har tapt bare en av 11 ligakamper denne sesongen. Tapet kom på bortebane mot Manchester City den 5.oktober.

Romelu Lukaku scoret mot Liverpool i begge ligakampene for West Bromwich forrige sesong, og var med på å vinne begge ganger.

Phil Dowd dømmer sitt fjerde Merseyside-derby. Liverpool har vunnet to, mens det tredje endte uavgjort. Alle disse kampene gikk på Anfield.

Kilde: Liverpoolfc.com