Gjensyn med gamleklubben

For Martin Skrtel byr kveldens kamp mot Zenit St Petersburg på et gjensyn med hans forrige arbeidsgiver.

Skrtel spilte 74 kamper og gjorde tre mål for Zenit. Slovaken hjalp dem til å vinne den russiske ligaen før han kom til Liverpool i januar 2008.

Zenit blir den 119.klubben Liverpool møter i europacupene, og det sjette laget denne sesongen som de røde møter for første gang.

Under tidligere besøk i Russland har Liverpool vunnet to kamper og tapt tre. Seierne kom mot Vladikavkaz i UEFA-cupen (2-1) i 1995 og mot Spartak Moskva i Champions League i 2002 (3-1).

Liverpool har vunnet fire og tapt en av sine fem siste bortekamper i Europa League. Faktisk har de bare tapt to av sine siste 12 bortekamper i Europa, mot Braga i mars 2011 og mot Anzhi Makhachkala denne sesongen.

Steven Gerrard mangler en scoring på å tangere Michael Owens klubbrekord som lyder på 12 mål i denne turneringen. Gerrards neste scoring vil være hans 40. for klubben i Europa.

Jonjo Shelvey har gjort fire mål i årets Europa League. Bare Napolis Edinson Cavani (7) og Young Boys-spissen Raul Bobadilla (5) har gjort flere.

Dersom Pepe Reina holder buret rent i kveld vil han tangere Ray Clemence sin rekord på 39 kamper uten baklengsmål for Liverpool i Europa.

Jamie Carragher vil spille sin 149. europacupkamp for klubben om han slipper til i kveld.

Stewart Downing har spilt i samtlige av Liverpools Europa League-kamper denne sesongen. Han er den eneste spilleren som har gjort det.

Zenit St Petersburg har møtt engelsk motstand fem ganger i europacupene. I 2000 slo de Bradford City 4-0 sammenlagt i semifinalen i Intertoto-cupen.

Zenit har kun tapt en av sine siste 19 hjemmekamper i Europa. Et 3-2 tap for AC Milan denne sesongen. Kun to ganger i sine siste 18 liga- og cupkamper har de gått av banen uten å score.

Zenit har unngått baklengsmål i kun en av sine siste ni kamper i alle turneringer. De har ikke tapt på ni hjemmekamper i UEFA-cupen og Europa League, siden 1-0 tapet for Bayer Leverkusen i 2007/08.

Deres siste offisielle kamp var en 1-1 kamp hjemme mot Anzhi den 10.desember.

Kilde: Liverpoolfc.com