Glad for å ha Canos klar

U18-trener Neil Critchley er glad for at Sergi Canos endelig har fått internasjonal klarering. Spanjolen debuterte i U18 Premier League for Liverpool i 3-1-seieren mot Stoke.

Sergi Canos ble hentet fra Barcelona i sommer, men har ikke spilt ligakamper for Liverpools juniorlag ettersom den internasjonale klareringen ikke har vært i orden. Mot Stoke ble han spilleklar, og fikk sin debut da han ble byttet inn i det 67. minutt.

- Hans klarering kom gjennom, og det er en god nyhet for ham og oss, uttaler U18-trener Neil Critchley til Liverpool Echo.

- Det har vært en vanskelig periode for Canos uten å få lov til å spille. Vi har spilt kamper og han har bare måttet se på.

- Han har holdt seg i form, men det er ingen erstatning for kampform. Så det vil ta en tid å bygge opp kampformen hans.  

- Hans innstilling og oppførsel på trening har vært flott. Han snakker ikke mye engelsk, men han og klubben jobber hardt med det.

- Sergi er en sympatisk gutt. Han smiler bestandig. Han er en smittsom karakter. Han spiller med energi og liv. Vi er glade for å ha ham her.

Liverpool U18 vant 3-1 mot Stoke U18 i helgen etter scoringer av Jerome Sinclair, Tom Brewitt og et selvmål

- Vi spilte meget bra. Vi dominerte andre omgang og kunne ha scoret et tredje mål og drept kampen, men de scoret på en corner og kom tilbake i kampen. Men vi fikk det tredje målet ved Tom Brewitt.

- Vi snakker om forrige kamp og analyserer den, men treningene i løpet av uken er nødvendigvis ikke bestemt ut i fra resultatet sist uke.

- Treningene handler alltid om å forbedre individene i gruppen. Når vi ikke vant kamper, betydde ikke det at vi brukte hele uken på forsvarsspill.

 Juniorlaget er nå ubeseiret på fem kamper, og ligger på 6.plass i U18 Premier League North. På lørdag venter bortekamp mot tabellnabo Sunderland.

- Det kommer til å bli en vanskelig kamp i Sunderland. De har et rykte på seg for å produsere spillere, spesielt nylig. De er godt organisert og vanskelige å spille mot, men vi er i god form.

U18-lagets hjemmekamp mot Bolton er flyttet fra lørdag 21. desember til onsdag 18. desember. Avspark er klokken 12.30 norsk tid. Oppgjøret overføres direkte på LFC TV og LFC TV Online.