Håper å få sjansen mot Oldham

Jonjo Shelvey er blant de spillerne som nå opplever økt konkurranse om plassene på Liverpools lag, etter kjøpet av Daniel Sturridge og Fabio Borinis comeback etter skade.

Shelvey startet fem ligakamper på rad i desember, men 20-åringen har varmet benken i de siste fire Premier League-kampene. Hans eneste match i 2013 kom i FA-cupen, mot Mansfield. Liverpool Daily Post tror at midtbanespilleren vil få en ny sjanse mot Oldham på søndag.

- Jeg ser virkelig frem til søndagens kamp, og dersom jeg starter må jeg ta vare på sjansen, uttaler Shelvey til lokalavisen.

- Jeg har ikke spilt en ligakamp siden tapet for Stoke på Boxing Day. Det var ingen stor kamp, verken av meg personlig eller laget. Etter den kampen har jeg vært plassert på benken, men du må akseptere slikt. Det er managerens avgjørelse, og jeg må bare jobbe hardt hver eneste dag for å spille meg inn på laget igjen, fortsetter han.

- Jeg vet jeg fortsatt er ung, og jeg har spilt 26 kamper allerede denne sesongen, men det er ikke nok. Jeg ønsker å spille mer.

- Jeg har vært litt syk denne uken, men jeg blir klar til søndag og om jeg får spilletid må jeg bevise at jeg holder mål.

Shelvey har spilt i flere roller denne sesongen. Han har spilt i sin foretrukne posisjon sentralt på midtbanen, men Brendan Rodgers har også benyttet ham som hengende spiss og også helt på topp i noen få kamper.

- Det har vært gode erfaringer å ta med seg, og har hjulpet meg i utviklingen som spiller. Ser du til en spiller som Steven Gerrard, så har han alltid spilt i flere posisjoner. Jeg sammenligner meg ikke med ham, men det viser at det er nyttige erfaringer å ta med seg og noe som vil være til hjelp senere i karrieren.

- Med tiden ønsker jeg å spille sentralt på midtbanen, ettersom jeg ønsker å være der ting skjer, men jeg spiller gladelig lenger frem på banen nå, da manageren for øyeblikket betrakter meg som en angrepsspiller.

- Dette er Liverpool FC, så jeg ville spilt venstreback om det betydde at jeg fikk spilletid. Dersom laget mangler en venstreving, en hengende spiss eller en toppspiss vet manageren at jeg kan fylle rollen.

Shelvey forventer ingen lett match mot Oldham på iskalde Boundary Park, selv om vertene kun ligger på 19.plass i League One og har tapt de tre siste ligakampene.

- Vi kom oss gjennom en vanskelig kamp i Mansfield, hvor det å vinne var viktigst. Gressmatta var ikke god, og det var en fiendtlig stemning på tribunen. Søndagens kamp vil være samme type kamp. Når du spiller i FA-cupen er ligaformen betydningsløs. Selv om du er et topplag i Premier League betyr ikke ligaformen noe.

- Det er en enkelt kamp, og en stor dag for Oldham. Deres spillere får kanskje ikke muligheten til å spille mot Liverpool igjen, og vil gjøre det beste ut av det. Stemningen vil være høy og adrenalinet vil pumpe. Oldham er ikke langt unna, og du vil også få en ekstra ingrediens i form av rivaliseringen mellom mancs og scousere. Det blir en tøff kamp, og vi må reise dit og opptre profesjonelt. Gjør vi jobben vår, vil vår dyktighet sørge for at vi går videre.