Håper å spille til han er 40

Brad Jones håper han ennå har et tiår til som profesjonell fotballspiller, og har til hensikt å trene hardt for å få mest mulig ut av sin karriere.

Brad Jones spilte sin kamp nummer 15 denne sesongen da han voktet Liverpools mål mot Southampton. Det var samtidig hans syvende ligakamp. I hans seks første opptredener for Liverpool i Premier League i 2012/13 fikk de røde tre seire og tre uavgjorte resultat, mens nederlaget mot Southampton var det første tapet. Statistisk kan derfor Jones hevde at han har bedre resultater enn Pepe Reina. Det er likevel få som tror at Pepe ikke vil være tilbake mellom stengene til neste oppgjør mot Aston Villa, etter at spanjolen nå skal være erklært skadefri.

- Jeg har ingen spesielle mål for resten av min karriere, men jeg vil gjerne spille til jeg blir 40, sier Brad Jones til liverpoolfc.com. Keeperen fylte 31 år denne uka.

- Det er plenty av keepere på omtrent den alderen og du må prøve å spille så lenge du kan. Legger du støvlene på hylla er bare minnene tilbake.

- Jeg har ennå noen år igjen før jeg tar igjen slike som Friedel, Schwarzer og andre, men før dem igjen var det Lehmann, Seaman og David James. Hvis jeg kan holder meg i form og, bank i bordet, ikke pådrar meg skader kan jeg ikke se hvorfor jeg ikke kan holde på like lenge.

- Det er definitivt ting du kan gjøre, fortsetter australieren om muligheten til å ennå få et tiår til ut av karrieren. – Styrke- og kondisjonstrening er et av dem. Hvis kroppen din er i god form har du bedre sjanse til å holde deg skadefri. Som keeper får du mange smeller hver dag og underlaget blir ikke noe bløtere! Mye hardt arbeid og noe flaks vil jeg si er nøkkelen.

- Jeg var lenge hos Middlesbrough og lærte mye der. Jeg har opplevd mye, alt fra utlån til klubber som irske Shelbourne og Stockport til å ha spilt cupfinaler.

- Som høydepunkt er det ikke noe som slår å spille mot Everton på Wembley. For å være ærlig skulle jeg bare ha ønsket at det var finalen. Jeg spilte en semifinale for Middlesbrough i Europa lag og som var utrolig, med trolig den beste atmosfæren som noen gang har vært i Middlesbrough, men det slår ikke kampen mot Everton.