Har aldri tapt et Merseyside-derby

Jordan Henderson håper å kunne opprettholde sin gode statistikk i Merseyside-derbyet. Midtbanespilleren har aldri vært med på å tape lokaloppgjøret mot Everton.

Fem ganger har Henderson spilt mot Everton, uten at det har endt med tap noen gang. Han har vært med på å slå naboen både på Goodison Park, Anfield og Wembley.

- Lokaloppgjørene er fantastiske kamper å spille i. Det har gått ganske bra for meg så langt, og forhåpentligvis fortsetter det slik, sier Henderson til Liverpool Echo.

- Begge lags fans er veldig lidenskapelige, og derfor blir det en strålende stemning under disse kampene, legger han til.

- Det er slike kamper som dette du ønsker å spille i. Vi vet hvor mye en seier betyr for supporterne.

- Jeg spilte i nordøst-derbyet mens jeg var i Sunderland, og intensiteten i disse kampene er den samme. Man kommer ikke unna at dette er en viktig kamp. Jeg ser virkelig frem til denne kampen på Goodison.

- Vi reiser dit i god form. Vi ønsker å fortsette der vi slapp før landskampene. Vi har fått et par dager med trening nå, slik at vi er klare til helgen. Vi må sørge for at tenningsnivået er det riktige foran kampen.

Everton har ikke tapt en hjemmekamp siden desember i fjor, men Henderson frykter likevel ikke kampen mot naboen.

- Everton er et strålende lag med noen virkelig gode spillere. De har gjort det bra så langt denne sesongen, og har slått noen store lag, inkludert Chelsea på hjemmebane. De har en veldig god hjemmestatistikk, og de jobber godt som lag. Vi må sørge for at vi ikke lar de få overtaket tidlig i kampen. Vi må legge press på dem fra start av, og spille den type fotball vi har spilt så langt.

- Vi ser frem til utfordringen. Vi føler vi er gode nok til å reise til Goodison og få et godt resultat. Det vil være et godt signal å sende ut om vi klarer å vinne der.

Simon Mignolet, Kolo Toure, Mamadou Sakho, Aly Cissokho, Victor Moses og Luis Alberto kan bli involvert i Merseyside-derbyet for første gang. Henderson tror de alle vil takle den intense atmosfæren.

- De har ikke spilt i et Merseyside-derby tidligere, men de er rutinerte spillere som har spilt i store kamper andre steder der stemningen har vært stor på tribunene. Jeg tror ikke de trenger noen råd. De vil håndtere dette.

Det bekymrer heller ikke Henderson at Luis Suarez kommer til derbyet nesten rett fra landskamp med Uruguay i Sør-Amerika. Han lander i Liverpool sent i kveld, og vil gjennomføre en treningsøkt med laget foran lokaloppgjøret.

- Om jeg skal være ærlig så kunne Luis kommet tilbake lørdag morgen og reist rett til Goodison, og han ville likevel vært klar for kampen. Han er så god. Jeg er sikker på at Luis vil være klar til kampen. Reisingen vil ikke plage ham i det hele tatt. Jeg er sikker på at han vil få masse søvn på flyet tilbake fra Uruguay, og han vil være ivrig etter å spille mot Everton.

Henderson har selv vært opptatt med landslagsspill den siste uken, og vil nå møte tre av sine lagkamerater på landslaget i Leighton Baines, Phil Jagielka og Ross Barkley.

- Vi ertet hverandre litt angående lokaloppgjøret, men ikke så veldig mye, for vi var fokuserte på kampene mot Chile og Tyskland.

Henderson fikk spille i begge kampene, og er nå oppe i sju A-landskamper. Disse kampene var hans første for landslaget siden EM i 2012.

- Det var godt å være tilbake i troppen, og bli kjent med spillerne og få spille litt fotball. Resultatet mot Tyskland var selvsagt skuffende, men for meg personlig var det hyggelig å få spilletid på A-landslaget igjen.

- Vi startet veldig bra i første omgang, og var uheldige som lå under 1-0 til pause. I andre omgang sto vi på, og forsøkte å komme inn i kampen igjen, men vi klarte det ikke.

- Jeg synes ikke det er så stor avstand mellom England og toppnasjonene. Vi har flere klassespillere, noe man så på måten vi startet kampen mot Tyskland på. Vi spilte flott fotball til tider. Vi må bare bygge oss opp mot VM, og jobbe hardt når vi samles.

- Selv må jeg lære av denne erfaringen, og forhåpentligvis vil jeg bli enda bedre for klubben min. Klarer jeg det, vil jeg forhåpentligvis være i troppen igjen når England møter Danmark i mars. Nøkkelen for meg er å gjøre det bra for Liverpool. Det starter med en stor kamp mot Everton på lørdag.