He Aint't Heavy, He's My Brother

Peter Hooton fra The Farm forteller i denne video-podcasten hvordan ”The Justice Collective” klarte å toppe hitlistene i Storbritannia før jul mot alle odds. Alle inntekene gikk til kampen for rettferdighet etter Hillsborough.

Da Labour MP for Walton, Steve Rotherham, oppsøkte sine musikkervenner i høst og fortalte om ideen om å gi ut en singel til inntekt for Hillsborough tente alle på ideen, men sa samtidig at de var umulig å få et slikt stort prosjekt ferdig på så kort tid. 

- Steve kom til oss med sine planer og ideer om et prosjekt som normalt tar ni måneder å få ferdig. Han ville ha gjort det på ni uker. Vi ønsket alle og stille opp bidra, men visste samtidig at det var umulig og få til, og satte derfor opp et møte med et management i bransjen - slik at de kunne gå igjennom produksjonen med Steve, og fortelle ham hvor lang tid dette virkelig kom til og ta, forteller Peter.

Han fortsetter: - Etter møtet platesjefene hadde med Steve, ringte de meg opp og sa bare kort at Steve har bestemt at dette skal gjøres. Vi forsøker å få det til. Resten er historie som de sier... 

Se webtv-podcasten for å få med hele historien. Se også hele musikkvideoen mot slutten av intervjuet.

Singelen " He Ain't Heavy, He's My Brother" solgte mer enn 269,000 singler før jul og toppet dermed listene i UK. Artister som Sir Paul McCartney, Robbie Williams, Mel C, Beverley Knight, Rebecca Ferguson, Paloma Faith og Frankie Goes to Hollywood sanger Holly Johnson, stilte alle opp for saken.

Singelen er fortsatt i salg og kan for eksempel kjøpes på Amazon - http://www.amazon.co.uk/Heavy-Brother-Hillsborough-Tribute-Single/dp/B00AESQBT2