Henderson lærte av miss

En misbrukt sjanse borte mot Anzhi bidro til at Jordan Henderson ble mer egoistisk foran mål, men scoringer er bare en av flere ting han har forbedret på Anfield.

Jordan Henderson nettet to ganger mot Newcastle sist helg, og i slutten av mars scoret han et viktig mål borte mot Aston Villa. 22-åringen har arbeidet hardt med sitt spill for å få den fremgangen han har hatt denne sesongen, men ikke minst en miss i Russland mot Anzhi har bidratt til at han nå kommer oftere i scoringsprotokollen.

- Den mot Villa var mer rett fram, reflekterer Jordan til Daily Express når det blir snakk om missen mot Anzhi og utligningen mot Aston Villa.

- Mot Anzhi var jeg lenger ut mot siden, men jeg skulle likevel ha avsluttet. Jeg trodde jeg hadde medspillere som var bedre plassert, men det var feil avgjørelse, et dårlig valg. Jeg var for uegoistisk. Etter det har jeg lært at jeg må være mer egoistisk foran mål.

- Det er ingen hemmelighet at jeg har hatt hjelp fra mange mennesker her, fortsetter Jordan Henderson når han skal forklare sin fremgang for Liverpool denne sesongen.

- Jeg har vært i Liverpool litt lenger nå, du lærer folk å kjenne bedre, hvordan alle spiller og det betyr mye.

- Kanskje dreier det seg likevel kun om hardt arbeid. Hvis du ser på Stevie og Carra, som har vært hos Liverpool i hele sitt liv og fortsatt arbeider like hardt som noen andre på trening.

- Jeg ble oppdratt til å tro at dersom du arbeider hardt vil du også få din belønning. Det er hva jeg prøver å gjøre.

- Fra dag én har han vært god mot meg, svarer midtbanespilleren på spørsmål om hans forhold til manager Brendan Rodgers- - Jeg følte at jeg hadde mer å gi her, at jeg var i stand til å hjelpe laget, at jeg forbedret meg og kunne gi noe tilbake.

- Han ga meg muligheten til å vise det. Jeg har arbeidet med manageren på den taktiske delen av spillet og jeg mener jeg har blitt bedre til det.

- Jeg tenker mye mer på spillet nå. Jeg er mer disiplinert i forhold til når jeg skal presse og når jeg skal gå på løp framover.

- Jeg har blitt bedre denne sesongen. Hvis en ser tilbake på hva jeg har prestert har jeg blitt mer moden, mer disiplinert og taktisk årvåken. Jeg må fortsette å utvikle meg slik.

- Jeg har hatt møter med ham, erkjenner Henderson i forhold til psykiater Dr Steve Peters. – Han har vært glimrende, en du kan snakke med dersom du ønsker å forstå hvordan du kan bli bedre mentalt. Mye innen fotballen dreier seg like mye om det mentale som det fysiske.