Henderson tror på suksess

En mer ansvarsbevisst Jordan Henderson mener Liverpool må bygge videre på det de presterte før sommeren, og han har tro på at laget fra Anfield kan utfordre i toppen.

– Jeg tror vi definitivt kan hevde oss, og vi gleder oss. Manageren kom (til klubben) i fjor, og jeg syntes vi ble bedre i løpet av sesongen. Vi avsluttet bra, så vi fortsetter der vi slapp, sier Henderson til Liverpoolfc.com.

Kun Arsenal, Chelsea og Manchester United scoret til slutt flere ligamål enn Liverpool forrige sesong, og av de seks klubbene som havnet foran Merseyside-klubben på tabellen, har fire fått ny manager i sommer.

– Jeg tror det er en viktig sesong for klubben, og for meg personlig i tillegg, men det er noe jeg ser frem til. Vi må bare fortsette å forbedre oss hele tiden – og prøve å starte sesongen bra og bygge videre på det fra begynnelsen av. Jeg er sikker på at det vil ta oss igjennom sesongen, sånn at vi avslutter med suksess.

Den engelske U21-landslagskapteinen spilte totalt 44 kamper under Brendan Rodgers forrige sesong, og han står med hele 92 kamper for de helrøde siden han ankom Nordvest-England for to år siden.

– For min del må jeg bare fortsette å bli bedre som spiller, og jeg må fortsette å lære fra alle sammen rundt meg og prøve å fortsette der jeg slapp på tampen av forrige sesong.

23-åringen sier grunnen til at han har tatt mye mer ansvar og prater mer på banen nå enn tidligere, er for å hjelpe de unge talentene.

– Det er mange yngre spillere som har kommet inn i laget, og jeg er ikke like ung som jeg en gang var. Så jeg prøver å hjelpe de unge spillerne som kommer, og jeg prøver å gjøre dem så komfortable som mulig.

I dag landet Liverpool i Australia for å fortsette sommerturnéen som startet i Indonesia, der Henderson og kompani spilte sin andre treningskamp etter ferien i går. Det har i tillegg vært flere uker med beinhard trening før laget reiste østover forrige uke, men til tross for at mange fotballspillere mener sesongoppkjøringen er det verste med jobben, forteller den treningsvillige midtbanespilleren at det ikke er et problem for ham.

– Jeg føler det går bra, for å være ærlig, sier Henderson.

– Treningen har vært veldig bra. Det er høy intensitet her. Jeg har ikke noe imot «pre-season». Jeg synes det er en fin periode for alle spillerne til å samles og se frem mot den nye sesongen, og høre hva som forventes av dem på sesongens først dag.