Historisk godt tak påTottenham

Liverpool har tapt kun en av de seneste 18 hjemmekampene mot Tottenham – elleve har gitt seier, mens seks har endt uavgjort. Tottenham har imidlertid bare tapt ett av de seneste syv innbyrdes møtene – 0-2 på Anfield for tre år siden.

Tidligere denne sesongen tapte Liverpool 1-2 mot Tottenham på White Hart Lane. Aaron Lennon og Gareth Bale scoret i løpet av det drøye første kvarteret, mens Bale satte ballen i eget nett da 18 minutter gjensto. Det var første gang i historien at Liverpool tapte fem ganger på rad borte mot Tottenham.

Liverpools forrige seier mot Tottenham kom i januar 2010. Da scoret Dirk Kuyt begge målene i 2-0-seieren på Anfield. Bare fire av de 18 spillere i troppen den dagen er fremdeles i Liverpool – Reina, Carragher, Skrtel og Lucas. 12 spillere har forlatt Anfield permanent, mens Spearing og Pacheco er utlånt.

Ingen Liverpool-spillere har scoret mot Tottenham på de fire seneste møtene. Martin Skrtel var den forrige til å nette, i 1-2-tapet borte i november 2010. Siden den gang er den eneste scoringen et selvmål av Gareth Bale.

Liverpool har hatt 14 ulike spillere på scoringslisten i ligaen denne sesongen. Klubbrekorden fra 1911/12 er på 17 spillere.

Dette er første gang i ligaen siden 1995/96 at Liverpool har scoret fem mål i tre kamper i løpet av sesongen.

Luis Suarez er bare ett mål unna å bli den 51. spilleren i klubbhistorien til å nå 50 mål i alle turneringer. Han har scoret 28 mål i alle turneringer denne sesongen. Bare Fernando Torres (33 mål i 2007/08) har nådd 30 mål for klubben de seneste 16 sesongene.

Hvis Liverpool vinner på søndag, vil de stå med tre ligaseirer på rad og fire på rad i alle turneringer for første gang under Brendan Rodgers. Forrige gang Liverpool vant tre ligakamper på rad var i mai 2011.

Liverpool har nettet 24 mål på de seneste seks ligaseirene, og de har heller ikke sluppet inn mål i disse kampene.

Hvis Daniel Sturridge scorer, vil han nå fem Premier League-mål for klubben på færre kamper enn noen andre Liverpool-spillere. Han har scoret fire mål på fem kamper. Robbie Fowler nettet fem mål på åtte kamper.

London-klubben jakter sin andre Premier League-dobbel mot Liverpool – den første kom i 2010/11 – og deres sjette totalt i ligafotballen.

Tottenham er ute etter å ende på 3.plass i toppdivisjonen for første gang siden 1989/90. Da endte de bak Liverpool og Aston Villa.

Tottenham har ikke sluppet inn mål på de to seneste besøkene på Anfield. Forrige gang de holdt buret rent i tre kamper på rad på Anfield var da legenden Pat Jennings voktet målet i desember 1971.

Tottenham har tatt ni poeng av de seneste 54 mulige på Anfield.

Tottenhams største tap på Anfield kom i september 1978 da de tapte 0-7. Det er klubbens største ligatap gjennom tidene.

Spurs har vunnet fire av 66 ligamøter på Anfield. Seirene kom i 1985, 1986, 1993 og 2011.

Tottenham har mislyktes med å score på bortebane i ligaen ved kun én anledning denne sesongen –  0-0 mot QPR i januar.

Spurs er ubeseiret på 12 ligakamper. Forrige bortetap kom mot Everton (1-2) 10.desember. Deres lengste ubeseirede rekke i ligaen er på 14 kamper fra 1984/85.

Tottenham har vunnet åtte bortekamper i Premier League denne sesongen. Bare Manchester United (10) har flere.

Tottenham var vunnet sine fire seneste ligakamper, og har bare tapt én av de seneste 16 kampene (V11, U4, T1)

Gareth Bale har scoret syv ganger på de seneste fem ligakampene for Tottenham. Hvis han scorer mot Liverpool, blir han den første Tottenham-spilleren til å score i seks påfølgende Premier League-kamper. Garth Crooks (desember 1984-1985) var den forrige fra London-klubben til å klare den bragden i toppdivisjonen.

Michael Oliver er satt opp til å dømme Liverpool-Tottenham.

Kider: Liverpoolfc.com, bbc.co.uk, premierleague.com