Hører hjemme i Liverpool

Daniel Agger føler han hører hjemme i Liverpool, og har ingen planer om å forlate Merseyside-klubben.

Mot Fulham sist helg startet Agger sin første kamp siden 21.september. Mamadou Sakho, Kolo Toure og Martin Skrtel har rett og slett holdt visekapteinen ute av laget.

- Jeg ønsker å spille hver eneste kamp, så når du ikke spiller er det vanskelig, innrømmer Agger overfor Liverpool Echo.

- Når det er sagt, så må jeg bare jobbe enda hardere hver eneste dag på trening. Ikke klage, men bare gjøre det lille ekstra.

- Jeg føler jeg hører hjemme her. Jeg føler at jeg er mer enn kapabel til å være på laget, men det er opp til manageren. Hans mening kan være vanskelig å forandre gjennom treninger. Du må ta vare på sjansen når du får den. Det er det fotball handler om, å ta vare på sjansene.

- Konkurransen om plassene har alltid vært intens i denne klubben, og bør alltid være intens. Det er en god ting, for vi ønsker å vinne noe.

Agger vil ikke høre snakk om en overgang bort fra Anfield.

- Ryktene som har florert har ikke hatt noe med meg å gjøre. Jeg vet jeg er her, og så lenge jeg gjør alt jeg kan for å komme med på laget og jeg føler jeg er god nok og manageren kan benytte meg, så vil jeg være her.

Dansken forteller at han ikke har hatt noen prat med manageren om sin egen situasjon i høst.

- Jeg er ikke spillertypen som trenger en forklaring. Jeg fortsetter bare å gjøre min greie, og forsøker å gjøre alt jeg kan for å spille meg inn på laget igjen. Det har tatt litt lenger tid enn jeg håpte på, men når du får sjansen må du gjøre alt for å beholde plassen din.

- Jeg har trent hardt de siste ukene og jeg har trent mye, så fysisk er jeg trolig i en bedre forfatning nå enn jeg var tidligere.

Agger er bare en av seks gjenværende spillere i Liverpools tropp fra sist klubben deltok i Champions League, i 2009/10-sesongen. Nå håper han at det skal bli Champions League på Liverpool igjen neste sesong.

- Det er fortsatt mye igjen av sesongen, men alle spillerne her ønsker å spille i Champions League igjen. Vi virker mer solide denne sesongen. Vi har hatt noen sesonger uten Champions League-fotball nå. Når du har spilt i turneringen tidligere, ønsker du å spille der igjen. Det er der alle de beste spillerne og de beste lagene er. Vi jobber for hverandre, og det er viktig om du ønsker å bli blant de fire beste i Premier League. Det er kanskje viktigere enn kvalitetene til hver enkelt spiller. Vi ønsker definitivt å bli blant de fire beste. Det ser du i sulten til spillerne ute på banen.

- Det er en rekke lag som er med i tetbildet. Jeg har aldri sett å mange lag henge med i toppen av tabellen i løpet av de 7-8 årene jeg har vært her. Det virker som om ligaen bare har blitt sterkere og sterkere, og jevnere.

- Det er vanskelig å sammenligne prestasjoner opp gjennom årene, men med alle lagene som er med i tetbildet vil det definitivt være en stor prestasjon å bli blant de fire beste.

- Mot Fulham leverte vi ikke bare en god kamp gjennom å score fire mål og holde nullen, men vi løp også mye og jobbet for hverandre.

- Jeg visste jeg ville spille mot Fulham noen dager før kampen ut fra hva som skjedde på trening. Det var godt å være tilbake. Det har vært en vanskelig periode for meg. Det er egentlig vanskelig å beskrive den. Jeg skulle egentlig ha startet kampen mot Swansea, men klarte det ikke på grunn av skaden i magen. Når jeg kom tilbake mot Southampton uken etter, skulle jeg aldri ha startet kampen. Slik skaden var ble det rett og slett for mye. Det er slikt som skjer. Det hjalp ikke akkurat på spillet mitt.

- Når du ikke har spilt på en stund må du jobbe med timingen din. Det tar litt tid å komme inn i det igjen, men vi klarte oss bra i de bakre rekker mot Fulham og holdt nullen, noe som alltid er bra for en forsvarer.