Høyt forbruk i januar

Premier League-klubbene brukte over én milliard kroner i januarvinduet, og kun Queens Park Rangers kjøpte for mer enn Liverpool.

Bunnlaget, som ligger helt sist på tabellen i Premier League, fikk et nettotap på £ 22 millioner – £ 1,5 millioner mer enn Liverpool, som brukte sine pund på Daniel Sturridge (£12M) og 20-årige Philippe Coutinho (£8,5M). Samtidig gikk Joe Cole (gratis til West Ham), Nuri Sahin (fristilt fra lån) og Alexander Doni (kontrakt terminert) ut portene på Anfield, og sørget for at de røde ikke mottok noe som helst i rene overgangspund.

Til sammenlikning gikk klubber som Chelsea og Manchester City i overskudd på henholdsvis £ 5 millioner og £ 17 millioner, ifølge tall som Guardian Sport har satt opp.

Klubbene i den engelske toppdivisjonen brukte til sammen £ 117 millioner i overgangsvinduet forrige måned. Det er nesten dobbelt så mye som ble brukt på samme tidspunkt i fjor, men nesten £ 100 millioner mindre enn det elleville januarvinduet i 2011.

Majoriteten (62 prosent) av pundene gikk til klubber i utlandet, mens 21 prosent ble brukt på spillere innad i ligaen. Kun 17 prosent ble brukt på spillere i lavere divisjoner i England – en nedgang på åtte prosent fra i fjor.

Liverpool stod dermed for 17,5 prosent av Premier Leagues totale overgangsforbruk i januar.