Ibe glemmer ikke vanskelig start

Jordon Ibe ble vraket av Charlton som 12-åring. I dag håper han å få spille sin andre kamp fra start for førstelaget til Liverpool. 17-åringen har ikke glemt hvor han kommer fra.

Jordon Ibe forventes i det minste å være på benken når Liverpool møter Notts County. 17-åringen med oppvekst i London har hatt en nesten sensasjonell utvikling etter at han kom fra Wycombe Wanderers for drøyt halvannet år siden. Nå trener han på Melwood med Liverpools førstelag, hvor han gjorde sin debut i forrige sesongs siste kamp mot QPR. Den beskjedne tenåringen glemmer imidlertid ikke sine røtter, som innbefattet at han ble vraket av Charlton som 12-åring.

- Jeg følte meg sønderknust, forteller Jordon til Liverpoolfc.com om opplevelsen han fikk før han kom i tenårene. – Jeg var en ung gutt, jeg hadde prøvd å få spille for mange klubber og greide å få innpass hos Charlton, men etter bare et år trodde jeg fotball var over for meg.

- Jeg reiste til Wycombe og var der i en fire-fem år. Det er den eneste gangen jeg har blitt vraket av en klubb og jeg tenker fortsatt på det, og jeg tror det har gjort meg sterkere. For mange av mine venner, etter at de har blitt vraket av en klubb, har det gått nedover med og de har sluttet med fotball.

Jordon Ibe debuterte som 15-åring for Wycombe og scoret i sin første kamp fra start mot Sheffield Wednesday. Han ble hentet til Liverpools akademi noen måneder senere, mot slutten av 2011. Nå bor han sammen med sin familie på Merseyside.

- Jeg bor sammen med min mor, min bror og søster, og min stefar, bekrefter Ibe. – De holder føttene mine på bakken. Min mor bryr meg ikke om den livstilen jeg har, hun ønsker bare at jeg skal oppføre meg og gjøre det bra.

- Jeg håper virkelig jeg får spille slik at jeg kan imponere manageren, ønsker Jordon Ibe foran kveldens kamp i Capital One Cup.

- Jeg har spilt mot Notts County tidligere for Wycombe. Vi lå under 0-1 og jeg kom innpå de siste tjue minuttene og la opp til utligningsmålet. Dette vil bli en stor kamp for dem, spesielt på Anfield mot Coutinho, Gerrard, Sturridge og slike spillere.

- Jeg ser fortsatt på meg selv som en reservelagsspiller, slik at jeg bare nyter å få være rundt spillerne på førstelaget. Forhåpentligvis vil det være slik ut sesongen.

- Det gjør meg glad å komme inn i garderoben å se en trøye med mitt nummer på og jeg vet at jeg må spille godt for at jeg skal bli værende her.