Ingen kamp mot Ajax Cape Town

Premier Soccer League bekrefter at de ikke tillater Ajax Cape Town å møte Liverpool 21. mai ettersom ligasesongen i Sør-Afrika ikke er ferdigspilt på det tidspunktet.

Premier Soccer League opplyser at avgjørelsen om å ikke tillate Ajax Cape Town å møte Liverpool tirsdag 21. mai fullstendig er deres egen beslutning.  Ligasponsorene Nedbank og Absa har ikke vært involvert.
- The Premier Soccer League vil gjøre det klart at sponsorene Nedbank og Absa ikke har hatt noe med vedtaket til PSL om å ikke tillate at kampen mellom Ajax Cape Town og Liverpool spilles 21. mai, står det i en uttalelse fra PSL.

PSL-formann Irvin Khoza sier den sørafrikanske fotballen ville dratt nytte av at Ajax Cape Town-Liverpool hadde blitt spilt.
- Avgjørelsen var ikke enkel ettersom kampen mellom Ajax og Liverpool på alle andre måter ville ha vært bra for PSL og fotballen i Sør-Afrika. Det grunnet Liverpools størrelse og støtten de har i vårt land og verden over, uttaler PSL.

PSL og det sørafrikanske fotballforbundet har vært i samtaler om kampen, og kom frem til at den tidligste kampdatoen ville ha vært 26. mai. Liverpool kunne imidlertid ikke stille opp til kamp en annen dag enn 21. mai.
- Ledelsen i PSL tillot ikke at kampen skulle spilles 21. mai 2013 fordi denne kampdatoen er før PSL-sesongen avsluttes, opplyser PSL.

Motstander for Liverpool kan nå bli Cape Town XI, et sammensatt lag av spillere fra klubbene Chippa United, Santos, Ajax, Vasco da Gama og flere til.