Inglethorpe stolt etter treningskamper

Liverpool U21 har de siste dagene slått seniorlagene til Glentoran og Hearts med 1-0. Trener Alex Inglethorpe uttrykker stolthet over sitt unge mannskap.

- Årsaken til å reise dit var naturlig nok for å spille to kamper, sider Inglethorpe til LFC TV om turen til Nord-Irland og Skottland, hvor det ble 1-0 i begge kampene mot Glentoran og Hearts og hvor svenske Kristoffer Peterson ble matchvinner ved begge anledningene.

- Før det hadde vi imidlertid en treningsleir hvor guttene arbeidet meget hardt, to ganger om dagen, hvor det i tillegg var mange møter både individuelt og felles. Utbyttet var derfor enormt.

- Det dreier seg ikke bare for en fotballspiller å forlate treningsfeltet 12.30 eller 13.00 hver dag med toalettmappen under armen, spesielt for en ung spiller. De må forstå at det krever flere timer med hengivenhet dersom en skal komme dit de ønsker. Jeg syntes derfor det var viktig på flere måter at vi skulle trene to ganger om dagen og også fortsette å gjøre det.

- Det var bra, summerer 41-årige Inglethorpe opp om de to treningskampene. – Det var nok noe bekymring på forhånd med tanke på at vi visste vi skulle møte seniorlag uten typer som Jon Flanagan, Jack Robinson, Michael Ngoo, Krisztian Adorjan, Dani Pacheco og Conor Coady som var en del av laget forrige sesong.

- Det ble derfor et ungt lag mot en rutinert motstander som Glentoran, noe som passet oss utmerket. For å være ærlig syntes jeg også Glentoran prøvde å spille et godt pasningsspill og det ble faktisk en god fotballkamp som det var artig å se på.

- Jeg synes vi fortjente å vinne mot Hearts. Vi visste at vi måtte få kampen inn på vårt spor. Hvis vi hadde tatt opp kampen med dem fysisk ville det ha vært en katastrofe for oss, men vi greide å holde på ballen og var igjen det laget som skapte flest sjanser.

- Du har en ung Jordan Rossiter som er 16 år og spiller i maskinrommet på midtbanen, og du har unge Dan Trickett-Smith som spiller litt lenger fremme og også er en kortvokst kar og har mye å gå på fysisk. Jeg synes imidlertid begge håndterte det hele meget bra og jeg er veldig stolt av dem.