Intensiverer jakten på trio

Liverpool Echo melder at Liverpool FC nå trapper opp jakten på trioen Tiago Ilori, Henrikh Mkhitaryan og Luis Alberto.

Echo skriver at Liverpool i løpet av det kommende døgnet håper å få klarhet i om deres forsøk på å sikre seg Luis Alberto fra Sevilla vil bære frukter. Alberto tilbrakte forrige sesong på lån hos Barcelona, og katalanerne har en opsjon på en permanent overgang som løper ut i dag. Dersom Barcelona ikke benytter seg av denne opsjonen føler Liverpool-ledelsen seg trygge på at 20-åringen ender opp på Anfield.

Brendan Rodgers håper å få gjort unna transferaktivitetene tidlig denne sommeren, og er nå tilbake på kontoret etter at han kom tilbake fra sin familieferie i helgen.

Echo hevder at £7.7M-kjøpet av Iago Aspas fra Celta Vigo nærmest er fullført, selv om en forsinkelse i papirarbeidet gjør at overgangen fortsatt ikke er bekreftet av klubben.

Den neste som skal krysses av på blokka er visstnok Tiago Ilori. Liverpool har vært i forhandlinger med Sporting Lisboa i lengre tid, og klubbene skal nå være nær ved å komme til enighet om en overgangssum. Sporting ønsket 5 millioner euro (£4.2M) for 20-åringen, mens Liverpools første bud lå rundt £3M. Spilleren ønsker seg til Liverpool, og Echo tror at partene kommer frem til et kompromiss i løpet av noen få dager.

Liverpool kan også komme til å følge opp sin interesse for Shakhtar Donetsk-stjernen Henrikh Mkhitaryan. Han blir ikke billig, ettersom den ukrainske klubben forlanger rundt £20M for 24-åringen som Liverpool fulgte med argusøyne da Armenina slo Danmark 4-0 i en VM-kvalifiseringskamp i København denne uken.