Intet gjensyn med Bellamy?

Tidligere Liverpool-spiller Craig Bellamy er den eneste Cardiff-spilleren som står i fare for å gå glipp av Liverpool-kampen grunnet skade.

Ifølge BBC venter Cardiff på nyheter om hvorvidt Bellamy rekker lørdagens kamp eller ei. Sett bort fra det har Cardiff-manager Malky Mackay en skadefri tropp å velge fra når han skal ta ut laget som skal spille på Anfield.

Liverpool har ikke møtt Cardiff i så mange kamper. Sist lagene møttes var i ligacupfinalen på Wembley i 2012, da Liverpool sikret seg trofeet etter seier på straffespark-konkurranse.

Sist lagene møttes på Anfield var i ligacupen i 2007, i en kamp som Liverpool vant 2-1. Deretter må man gå 48 år tilbake i tid for å finne neste oppgjør. Den 19.desember 1959 vant nemlig Cardiff hele 4-0 over Liverpool i en kamp i gamle 2.divisjon på Anfield. Dette var Bill Shanklys aller første kamp som Liverpool-manager.

Cardiff har vunnet i åtte av sine 15 besøk på Anfield i alle turneringer.

Totalt har lagene møtt hverandre i 30 kamper. Cardiff har vunnet 18, Liverpool 9, mens 3 matcher endte uavgjort.

Cardiff har vunnet fire kamper i årets Premier League, og alle seirene har vært ettmålsseire. De har ikke scoret i første omgang i 13 av ligakampene denne sesongen.