Jones kan lede ny gransking

Hillsborough Justice Campaign ønsker å ha en ny gruppe som kan granske de undersøkelsene som nå blir gjort av politiets klagenemd (IPCC), ledet av den avgåtte biskopen James Jones.

Statsadvokat Keir Starmer har skrevet til advokater som representerer familiene til 21 av ofrene på Hillsborough. Dette etter at de nevnte familier har reagert på hva de oppfatter som treg fremgangsmåte i undersøkelsene så langt. Dette kom fram på en pressekonferanse som Hillsborough Justice Campaign hadde på ettårsdagen etter at Hillsborough-panelet la fram sin rapport.

Leder for det panelet var daværende biskop James Jones, som nå har gått av, men som man ønsker skal lede denne nevnte kommisjonen.

- Etter så mange år med dekkoperasjon og korrupsjon, kan det ikke være for mye forlangt at familiene kan forvente at den kan få en uavhengig gransking av politiet og undersøkelsene til IPCC, sa Sheila Coleman hos Hillsborough Justice Campaign (HJC). - Uten en grundig granskning vil ikke HJC han noen tiltro til undersøkelsene.