Karakteriserer avskjedigelsene som et sjokk

Liverpool Echo karakteriserer sparkingen av akademidirektør Frank McParland og teknisk direktør Rodolfo Borrell som et stort sjokk.

Lokalavisen bekrefter at akademisjefene har fått sparken, og skriver videre at duoen skal ha fått beskjed om avgjørelsen i går.

Både McParland og Borrell har fått mye skryt for sitt arbeid ved klubbens akademi i Kirkby de siste årene. Hele sju akademispillere debuterte på førstelaget forrige sesong.

McParland ble ansatt som akademidirektør av Rafael Benitez sommeren 2009. To år senere fikk han også ansvaret for reservelaget. Han har tidligere vært sjefsspeider i Liverpool.

Borrell kom også til akademiet i Kirkby i 2009, hvor han til å begynne med fikk ansvaret for klubbens U18-lag. Senere tok han over U21-laget, før han ble ansatt som teknisk direktør/trenersjef ved akademiet for ett år siden. Spanjolen har en imponerende CV. Han tilbrakte blant annet 13 år i Barcelona, hvor han fikk frem spillere som Lionell Messi, Gerard Pique og Cesc Fabregas.

Liverpool FC ønsker ikke å kommentere avskjedigelsene, og Echo skriver at det ikke er kjent om erstattere allerede står klare til å fylle stillingene som duoen nå forlater.