Kelly håper å spille før sesongen er omme

Martin Kelly har satt seg som mål å komme i spill igjen før sesongen er omme. Han tror han vil komme tilbake sterkere og i bedre form enn før skaden.

Forsvarsspilleren pådro seg en korsbåndskade i høyre kne på tampen av kampen mot Manchester United i september, og man fryktet at han ikke ville komme i spill igjen denne sesongen. Nå er tonene litt mer optimistiske for Kelly, som signerte en ny langtidskontrakt med klubben på fredag.

- Jeg har tatt tiden til hjelp med denne skaden, for å sørge for at alt går bra med rehabiliteringen, sier 22-åringen til Liverpoolfc.com.

- Dette er en skade du ikke kan ta lett på, så jeg har tatt steg for steg. Vi har nådd alle målene så langt, og jeg bør være tilbake før sesongen er omme, legger han til.

- Det har vært en lang rehabilitering. Det er en daglig rytme som endres. Det er ulike trinn i rehabiliteringen, men hovedsaken er at man må ta tiden til hjelp.

- Når du står foran seks måneder ute med skade er det viktig at du starter rehabiliteringen fra første dag av. Det første trinnet var vanskelig. Det var da skaden skulle begynne å leges. Men nå er jeg over den kneika. Denne uken trener jeg ute.

- Jeg tok en styrketest på fredag, og det ser veldig bra ut for begge beina mine. Høyrebeinet begynner å ta igjen venstrebeinet når det gjelder styrke. Det er andre områder jeg jobber med også. Basismuskulatur, balanse og styrke både i overkropp og beina. Jeg gjør fremgang på alle områder. Alle testene viser at jeg vil være tilbake sterkere enn jeg var før skaden.

- Jeg får god hjelp av den medisinske staben og ledelsen. Jeg vil komme tilbake og være mye sterkere, for jeg har fått tid til å bygge opp kroppen min.

- Klubben har støttet meg på alle vis. Det faktum at de nå har gitt meg en ny kontrakt betyr at de ser hvilket talent jeg besitter når jeg er skadefri og i form.

- Dersom jeg ikke hadde blitt skadet, ville jeg ha kommet lenger i karrieren. Men jeg er bare 22 år gammel, så jeg har minst 10 år igjen som fotballspiller, og med det rette støtteapparatet og målbevisst satsing fra min egen side har jeg store forventninger til fremtiden.

- Opplevelser som dette gjør deg sterkere. Du blir sterkere psykisk. Jeg ble operert i ryggen da jeg bare var 17 år gammel, og det var en tøff periode for meg. Så mentalt er jeg trolig en av de sterkeste du vil møte på.

- Det handler også om å ha de riktige spillerne og den riktige manageren ved din side, når du går gjennom slike rehabiliteringsperioder. Det er viktig. Du må være 100% fokusert på å spille fotball. Det er livet. Jeg elsker å spille fotball, og jeg elsker å spille for Liverpool FC.