Kelly ser lys i tunnelen

Martin Kelly pådro seg en alvorlig kneskade i september i fjor. Først nå ser han ut til å nærme seg fysisk klar for Premier League-fotball, og føler seg bedre.

Med Jonjo Shelvey utvist etter en takling på Jonny Evans i førsteomgang, og alle byttene gjort, måtte Liverpool avslutte kampen med ni mann da Martin Kelly gikk ned for telling mot slutten av 2-1 tapet hjemme mot erkerival Manchester United i fjor. Den alvorlige kneskaden satte 23-åringen ut for hele sesongen, og selv om han var tilbake i trening i pre-season er det først nå han nærmer seg fysisk klar for Premier League-spill.

 

Han fikk sitt tredje innhopp i ligaen på lørdag, og spilte en omgang for U21-laget mot Bolton på mandag.

 

- Det var en god sjanse for meg å få noen minutter. Jeg føler meg mye skarpere. Jeg har gjort litt ekstra trening de siste ukene, og er klar for å trappe opp, sier han til Liverpool Echo.

 

- Det å komme tilbake på dette nivået har tatt lenger tid enn jeg håpet, men det har en samenheng med at vi ikke er i Europa League, eller ikke gikk lenger i ligacupen, Det har vært tøft å få spilletid ettersom manageren må velge de beste elleve for å starte hver kamp. Jeg var lykkelig over å få komme inn mot West Ham, og nå må jeg fortsette utviklingen. Jeg har jobbet hardt, og føler meg langt bedre enn i pre-season.

 

- Jeg tror ikke det har vært noen mental barriere, men mer at jeg ikke har følt meg så bra som jeg ønsket. Spør alle som har hatt en langtidsskade, og de vil fortelle deg at det er tøft å komme tilbake på det nivået du var på før skaden. Det tar tid, og det kommer sakte tilbake. Nå er jeg snart tilbake i toppform fysisk, og er klar.

 

Han kom inn de siste 11 minuttene mot West Ham da han erstattet Jon Flanagan på venstrebacken. Flesteparten av de 57 kampene han har for Liverpool har vært på høyreback.

 

- Jeg er fornøyd med å spille hvor som helst i den bakre fireren for Liverpool. Jeg vil bare konsentrere meg om min egen fysiske form, og gjøre alt ekstra arbeid jeg kan. Det handler om å vente og være tålmodig, og sørge for at jeg er klar for å ta muligheten når manageren gir meg den.

 

Kelly er optimistisk på lagets vegne for helgens kamp, selv om det blir uten José Enrique, Steven Gerrard, Daniel Sturridge og muligens Jordan Henderson.

 

- Det er en stor kamp til helgen, og vi konsentrerer oss om den. Det vil bli en test for troppen, men vi har dybden til å håndtere det. Alle kjemper om plassen, og det er en sunn konkurranse. Lagånden er god. Juleprogrammet vil teste vår karakter, men vi har definitivt den mentale styrken til å komme gjennom det.