Klubbskifter for tidligere røde

Carl Medjani har signert for Olympiacos. Jack Hobbs til Nottingham Forest. Målscorer Marvin Pourie til FC København. Godwin Antwi på prøve i Bodø/Glimt.

Carl Medjani ble hentet til Liverpool av Gerard Houllier i august 2003, men forsvarsspilleren fikk aldri førstelagskamper for de helrøde. Den franskfødte algeriske A-landslagsspilleren ble sendt på lån i Lorient og Metz før han skrev under permanent for Lorient ved begynnelsen av 2006/07-sesongen. Deretter fikk Medjani 35 ligakamper på lån for Ajaccio før han signerte permanent og spilte ytterligere 149 ligakamper for korsikanerne. I  januar 2013 skrev han på en 3,5-årskontrakt med Monaco. Etter kun en halv sesong i fyrstedømmet har 28-åringen nå sluttet seg greske Olympiacos på en treårsavtale. Overgangssummen er oppgitt til 1,5 millioner euro. Liverpool møter Olympiacos i Steven Gerrards testimonial  lørdag 3. august.

Jack Hobbs ble 16. juli lånt ut fra Hull til Nottingham Forest for hele kommende sesong. 24-åringen har imidlertid allerede blitt enig med «skogvokterne» om en permanent toårskontrakt fra neste sommer. Overgangssummen er ikke offentliggjort.

  - Han er anerkjent som en av de fineste defensive talentene utenfor Premier League, uttalte Nottingham Forest-manager Billy Davies til klubbens offisielle nettside da overgangen var klar.

Hobbs kom til Liverpool fra Lincoln £750000 i august 2005 da han var 17 år. Forsvarsspilleren fikk fem førstelagskamper for Liverpool. Etter låneopphold i Scunthorpe og Leicester sluttet han seg til Leicester permanent i april 2009. I februar 2011 bar ferden videre til Hull på en låneavtale før han signerte permanent kontrakt. Forrige sesong spilte han 22 kamper for Hull og hjalp klubben til opprykk til Premier League.

Marvin Pourie ble hentet til Liverpools ungdomsakademi fra Borussia Dortmund i 2007. Han nettet 12 mål i sin første sesong for Liverpool U18. I januar 2009 returnerte han til Tyskland og Schalke 04. Han ble umiddelbart lånt ut til TSV 1860 München. I  juni 2011 signerte spissen en treårskontrakt med danske Silkeborg. Der nettet han 23 mål på 55 ligakamper. I forrige uke skrev 22-åringen under på en fireårskontrakt med FC København.
- Marvin har de seneste sesongene, tross sin unge alder, allerede markert seg som en av ligaens sterkeste spisser. Det er derfor en glede for oss at han nå skal spille for og ikke mot FC København. Når man legger til hans styrker i det oppbyggende spillet og foran mål sammen med god fart og lyst til å jobbe hardt for laget, så er han håndfull for de fleste forsvar. Så gjør det heller ingenting at han besitter et vinnerinnstinkt utover det sedvanlige, uttalte sportsdirektør Carsten V. Jensen i FC København til fck.dk.

Godwin Antwi, som var med å vinne FA Youth Cup med Liverpool i 2006, har de seneste sesongene spilt for Vejle. Ghaneserens kontrakt med danskene gikk ut 30. juni, og midtstopperen jakter derfor ny arbeidsgiver. I forrige uke spilte han internkamp for Bodø/Glimt.
- Jeg kjenner til han fra før, og har selv sett han live tre-fire ganger. Vi hentet ham opp nå for å se hvilken form han var i, så får vi se om det blir noe mer, sa Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen til Nordlys.