Konkurransen om plassene inspirerer Skrtel

Martin Skrtel mener hans gode form skyldes den harde konkurransen om midtstopperplassene i Liverpool.

Tiago Ilori, Martin Kelly, Mamadou Sakho, Kolo Toure og Daniel Agger gir Skrtel hard konkurranse om en plass på laget, og det har ført til at slovaken har hevet sitt spill betraktelig denne sesongen.

- Etter forrige sesong jobbet jeg veldig hardt under pre-season for å forsøke å spille meg inn på laget igjen. Men så pådro jeg meg en kneskade mot slutten av pre-season, så det var ikke lett for meg. Men jeg forsøkte å være positiv, og sa til meg selv at jeg bare måtte vente på min sjanse, forklarer Skrtel til Liverpools offisielle magasin.

- Skaden ble leget og jeg fikk sjansen jeg hadde ventet på mot Manchester United. Jeg følte det var min mulighet til å bevise for folk og manageren at jeg er i stand til å spille på dette laget. Vår sterke start på sesongen var selvsagt også til hjelp. Som spiller er det alltid bedre når du kommer inn på et lag som gjør det bra.

- Nå jobber jeg hardt for å beholde plassen min på laget. Det er ikke enkelt med seks midtstoppere som kjemper om to eller tre plasser.

Skrtel har spilte mye som den sentrale av tre midtstoppere i høst.

- Vi har spilt flere kamper med det systemet, så vi får se om det også blir benyttet i fremtiden. Som midtstopper er det ikke så stor forskjell på å spille med to eller tre bak. Du må gjøre den samme jobben uansett. Du må markere spissen og kjempe for å vinne taklingene. Men det kan være en fordel å ha tre stoppere i feltet når innleggene kommer inn, og systemet tillater også sidebackene å være med fremover. Det betyr at det blir enklere å finne rom å slå ballen i. For oss stopperne har systemet også den fordelen at flere av oss får spille.

- Vi har seks midtstoppere som alle ønsker å spille, så det er opp til manageren å bestemme hvem som slipper til. Det er bra for klubben og oss også, fordi det tvinger oss til å jobbe veldig hardt hver eneste dag. Det hever deg som fotballspiller.

Skrtel synes ting har gått etter planen for Liverpool så langt denne sesongen, når de nå befinner seg på andreplass i Premier League etter 11 kamper.

- En god start var en målsetting for oss, og noe vi forberedte oss på. Men sesongen er veldig lang, og vi tar en kamp om gangen og forsøker å samle så mange poeng som mulig. Du ønsker selvsagt å vinne hver eneste kamp, men det er ikke realistisk. Så målet er å ta så mange poeng som vi kan, og se hvor vi ender.

- Vi vil få skader i løpet av sesongen, og det er grunnen til at vi har en stor tropp. Vi har en tropp på 25 spillere, og alle disse spillerne kjemper for å få starte kampene. Vi tror vi kan henge med i toppen utover sesongen, og kvalifisere oss for europacupene igjen. Det å spille i Champions League er noe alle spillere drømmer om. Vi jobber hardt hver eneste dag for å klare det, og jeg håper vi er fornøyde når sesongen er over.