Landslagsmål for Phillips

Liverpool-junior Adam Phillips (bildet) spilte hele kampen og scoret England U16s første mål da de kom tilbake to ganger og vant en thriller mot Portugal i går kveld. Trent Arnold spilte 57 minutter.

Målet til midtbanespilleren, som har en presis venstreslegge, kom fire minutter før pause i gårsdagens siste og avsluttende kamp i den lille Nike-turneringen i Florida. Det var lagets første – og siste – seier på USA-reisen denne uka.

Tidligere i kampen hadde portugiserne tatt ledelsen på straffespark ved Idrisa Sambu, men engelskmennene var fast innstilte på å slå tilbake etter 1–5 mot USA to dager tidligere.

England måtte riktignok se seg selv slippe inn nok et mål etter utlikningen, da Jônatas Centeno sørget for at et Generoso Correia-innlegg gikk i nettmaskene.

Men det var før William Patching sørget for en ny utlikning og 2–2 på et velplassert frispark. Kaylen Hinds sendte siden de unge løvene i føringen for første gang i kampen i det 68. minutt, etter målgivende fra Christopher Willock.

Sistnevnte la i tillegg på til 4–2 fem minutter senere, noe som sørget for at en portugisisk redusering da det gjensto et kvarter ikke var nok, og England vant målfesten med imponerende 4–3.

– Bra kamp i går. Det var også herlig å score mitt første England-mål, skrev Phillips på Twitter i dag.

Phillips pådro seg for øvrig et gult kort etter timen spilt.