Legendene kommer tilbake til Florø

Etter en pause på tre år får Florø igjen besøk av Liverpool Legends til sommeren.

Fotballflora er tilbake. Opplegget er ikke helt spikret ennå, men primus motor Tage Herstad sier at det blir gjensyn med flere av legendene som har besøkt Florø tidligere, som for eksempel Bruce Grobbelaar, men han lover også flere nye navn.

- Lørdag satser vi på en kamp der Legendene møter Liverpool-supportere, der supporterne har mulighet til å kjøpe seg en plass på laget mot legendene, forteller Herstad.

- Det blir en unik sjanse for Liverpool-supportere til å spille mot sine helter fra barndommen. Kjøper man seg en plass på laget vil man også få mye annet inkludert. Festivalpass, drakt som man skal spille i - som man vil få signert av legendene etter kampen, lagbilde og felleslagbilde, samt middag sammen med spillerne etter kampen er med i den pakken, reklamerer Herstad.

Han jobber også med å få hentet over Liverpools juniorlag for en kamp mot Florøs juniorer. Det er i all hovedsak her snakk om spillere fra Liverpool U18.

- Florø har et av Norges aller beste juniorlag, forteller Herstad.

- Dette blir kanskje den siste Liverpool-helgen vi kommer til å arrangere i Florø. Det er ti år siden første gang, så det kan passe bra å runde av nå, legger han til.

Liverpool-helgen legges denne gangen samtidig med en annen Florø-festival, nemlig Våt Moro, som arrangeres fra 9. til 13.juli.

- Vi er to separate festivaler, men vi utfyller hverandre perfekt. Jeg tror ikke det vil være en sjel som ikke klarer å finne noe de synes er attraktivt i Florø denne helgen, smiler Herstad.

Selv gleder han seg spesielt til The Hummingbirds fra Liverpool skal spille på Haavebua. Det samme vil Anfield-duoen 21st Fret gjøre. Det blir også et gjensyn med Det Betales.

- Det blir ikke stortelt i år. Det er på Haavebua det skjer. Fredagen og lørdagen vil dermed bli utsolgt, så det gjelder å sikre seg billett på forhånd. Dette er spesielt viktig for tilreisende, påpeker Herstad.

- Vi håper å komme i gang med billettsalget allerede før jul, legger han til.

- Det blir også mulighet til å avslutte helgen med å se VM-finalen på storskjerm sammen med legendene på Kysten Restaurant og Bar, avslutter han.