Lengter etter ny lokal stjerne

U21-trener Alex Inglethorpe vil forme en ny Steven Gerrard.

– Lokale spillere har alltid vært blant hjørnesteinene i Liverpools suksess. De har vært klubbens livsnerve, sier Liverpools U21-trener Alex Inglethorpe til lokalavisen Liverpool Echo.

Stjerneskuddet Raheem Sterling har for alvor slått igjennom i Liverpool-trøya denne sesongen, og 18-åringen har fått følge av andre tenåringer som Suso, Andre Wisdom og Samed Yesil. Inglethorpe gleder seg over Sterlings gjennombrudd, men U21-sjefen stresser viktigheten av å få frem nye lokale helter.

– Det vil fortsatt være rom for en type som Raheem Sterling. Klubben har gjort en flott jobb med å sikre seg de beste unge talentene. Det er veldig viktig, men det er vel så viktig å få frem egenproduserte spillere. Det er dem supporterne identifiserer seg med, sier han.

Inglethorpe bryr seg ikke om Liverpool-reservene må slite i bunnen av ligaen. For ham er det viktigste at klubben produserer spillere til førstelaget.

– Jeg havner gladelig sist i reserveligaen om vi klarer å få frem en ny Steven Gerrard. Å ha unge talenter fra området betyr alt for oss. Jeg er desperat etter å finne en spiller som kan oppnå samme status i Liverpool som Gerrard og Jamie Carragher har gjort, fortsetter Inglethorpe.

41-åringen kom til Liverpool fra jobben som juniortrener i Tottenham. Lokale spillere som Steven Caulker, Tom Carroll og Jake Livermore har etablert seg i planene til Spurs-manager André Villas-Boas. Felles for samtlige, er at de har vært under Alex Inglethorpes vinger på juniorlaget.

– Alt dreide seg om å utvikle lokale talenter. Vi hentet spillere fra nærområdet for å utvikle dem og forhåpentligvis gi dem sjansen på førstelaget. Det har heldigvis fungert.

Brendan Rodgers har kjent Inglethorpe siden nordiren hentet Danny Rose på lån fra Tottenham i 2009. Siden har duoen holdt kontakten, og den tidligere Tottenham-treneren var ikke vond å be da Rodgers ringte og tilbudte ham jobben som U21-trener i Liverpool i fjor høst.

– Jeg har kjent Brendan lenge, og jeg tror vi deler synet på hvordan fotball bør spilles. Han har sin bakgrunn i ungdomsutviklingen, men der han har valgt å ta steget og bli manager, har jeg valgt å fortsette med å utvikle spillere, forteller Inglethorpe til lokalavisen.