Leter etter teknisk gode spillere

Brendan Rodgers forteller at han først og fremst er ute etter spillere som er gode med ballen i beina når han skal hente nye spillere til Liverpool.

- Jeg tror historien viser at jeg liker spillere som er gode teknisk, og er modige når vi har ballen i laget. Det er nøkkelen for meg. Er du modig ute på banen har du et fortrinn, og da snakker jeg ikke i forhold til å gå inn i taklinger, men når du har ballen i beina. Spørsmålet er om du tør å slå den i områder som andre ikke ville slått den i, sier Rodgers i et intervju med Bleacher Report.

- Du kan ikke se på kun talent eller kun personlighet. Du må se på hele pakken. En spillers personlighet er en avgjørende faktor som jeg tar med i betraktningen før jeg kjøper spillere. Man må også være lærevillig, uansett alder og erfaring. Det er veldig viktig for meg, fortsetter Liverpool-manageren.

- Staben min er med å ta avgjørelsene sammen med meg. Kvaliteten på folkene en manager har rundt seg er svært viktig. Det er for eksempel ulike faktorer som spiller inn når man skal ta ut en startoppstilling. Det kan være skader, form og taktikk i forhold til motstanderen. Dette er noe jeg vurderer daglig. Som manager er det å ta ut laget noe av det viktigste ansvaret jeg har, men til grunn for min avgjørelse ligger råd og støtte fra folkene jeg har rundt meg, forklarer Rodgers.

- Jeg betrakter ikke jobben min som stressende. På ingen måte. Det følger selvsagt press og forventninger med jobben, men jeg vil ikke nødvendigvis sette likhetstegn mellom dette og stress. Hardtarbeidende mennesker både i Liverpool og i hele landet opplever ekte stress daglig. De har bekymringer for hvordan de skal klare å betale regningene sine og brødfø barna sine. Det er stress. Det er ikke fair å sammenligne det disse menneskene gjennomgår, og problemene de har, med jobben til en fotballmanager.

- Det jeg gjør er et privilegium. Jeg liker jobben min. Jeg har jobbet hardt hele livet for å komme i den posisjonen jeg befinner meg i nå. Jeg ønsker å ta vanskelige avgjørelser og lede et fotballag på høyeste nivå. Du må selvsagt kople av til tider, og ta vare på deg selv. Men jeg har aldri hatt problemer med det.