Lettet Gerrard

Steven Gerrard føler lettelse etter å ha bidratt til at England er klare for VM i Brasil.

- Dette er en lettelse for alle. Dette betyr så mye for oss, uttaler Gerrard til Press Association etter 2-0 over Polen i går kveld, hvor han selv gjorde Englands siste mål.

- På stillingen 1-0 var det veldig nervøst. Du tenker hele tiden at en feil kan føre deg ut i trøbbel. Jeg var litt heldig ved scoringen, men det var en utrolig følelse når ballen lå i nota. Det er vanskelig å sette ord på følelsene jeg hadde da. Jeg var utrolig høyt oppe, forklarer scouseren.

- Laget har vært under et utrolig press de siste 8-9 dagene. Vi har visst at en hel nasjon forventer at vi skal kvalifisere oss for VM. Vi likte ikke tanken på å måtte kvalifisere oss via play-off. Derfor betyr denne seieren så mye.

- Så snart kampen startet fokuserte vi på jobben vår og holdt oss til kampplanen. Vi grep øyeblikket, og leverte varene.

- Det faktum at dette blir mitt siste VM var min motivasjon. Jeg har satt pris på min England-karriere, og nå ønsker jeg å dra til Brasil for å ha det moro.

- Jeg har hatt noen vidunderlige kvelder som Liverpool-kaptein, og jeg husker også godt den kvelden Roy ringte meg å fortalte at jeg skulle være permanent kaptein for landslaget. Dette ble toppet av følelsen jeg fikk når jeg gjorde 2-0.

- Det var en vidunderlig stemning på stadion. Jeg har vært heldig som har fått oppleve fantastisk stemning flere ganger i løpet av min karriere med Liverpool, på Champions League-kvelder og cupfinaler, og stemningen på tribunene i denne kampen var helt der oppe blant de beste kveldene.

- Nå får vi muligheten til å spille i VM-sluttspillet. Jeg har sagt hele uken at det er selvtillit og tro på at vi skal lykkes i gruppen, men samtidig må vi holde beina på bakken og være ydmyke. Det er viktig nå at ingen i troppen tror at vi skal vinne VM på grunn av dette resultatet, gir oss favorittstempelet og mister bakkekontakten.

- Det som er viktig er at vi har vist alle at vi er et godt lag. Vi har ikke syntes synd på oss selv når vi har blitt kritisert. Vi har brettet opp ermene, og forsøkt å jobbe hardt for å rette på feilene. Dette laget har blitt offer for mye kritikk, men det har bare drevet oss videre. Sakte men sikkert har vi tatt skritt i riktig retning. Vi har prøvd å forbedre oss og vokse som lag i løpet av kvalifiseringen.

- Det er en god følelse å være klar for Brasil, og forhåpentligvis kan vi reise dit med litt mindre press på oss selv og overraske.