LFC føler med bombeofrene i Boston

På 24-årsdagen for Hillsborough-tragedien slo terrorister til mot Boston Maraton. Liverpool FC har som kjent nære forbindelser til Boston gjennom sitt eierskap, og klubben har lagt ut en støtteerklæring til bombeofrene på sine nettsider.

To bomber ble detonert i målområdet under Boston Maraton i går. Minst tre mennesker er drept, og over 100 mennesker er skadet.

Liverpool FC er eid av Fenway Sports Group, med hovedsete i Boston, og klubben har en stor tilhengerskare i den amerikanske byen.

Fire medlemmer av FSG, Liverpool-eier John W. Henry, hans kone Linda Pizzuti, Liverpool-formann Tom Werner og klubbens kommersielle direktør Billy Hogan, var alle i Liverpool i forbindelse med minnegudstjenesten på Anfield da bombene gikk av i hjembyen deres.

Henry var blant de som holdt taler under markeringen av 24-årsdagen for Hillsborough-tragedien.

- Jeg blir veldig ydmyk over verdigheten til familiene, og hvordan de har oppført seg i sin kamp for sannhet og rettferdighet. Det er en ære å være her på denne spesielle dagen, den første minnegudstjenesten etter offentliggjøringen av Hillsborough Independent Panel sin rapport, sa Henry til de fremmøtte.

- Nå har man virkelig fått troen på at rettferdigheten vil seire. Klubben har alltid hedret minnet om familie og venner som mistet livet for 24 år siden. De vil for alltid være en del av Liverpool Football Club.

Dette var altså før bombene smalt i Boston. Etter at beskjeden kom om terroren i hjembyen la Linda Pizzuti ut følgende melding på Twitter:

- Jeg blir vettskremt når jeg ser bildene fra Boston Maraton. Våre tanker og bønner går til løpere og publikum.