Liverpool FC med akademi i Kina

De røde fra Anfield har engasjert seg i dannelsen av et fotballakademi i Kina, som en håper vil bringe fram gode kinesiske spillere til gavn både for hjemlandet og LFC.

I sportsparken Guilin Kingsborn har Liverpool Football Club blitt med på et prosjekt hvor en har skapt et ungdomsakademi bygget over mye av samme lest som det man har hjemme i Kirkby, med fotballbaner, treningsfelt, klasserom, garderober, styrkerom, forelesningssal og medisinske fasiliteter.

Liverpools ambassadør Ian Rush var i dag med og lansere senteret i Guilin i sørlige Kina, som har som mål å utdanne ungdommer både på og utenfor fotballbanen.

«Dette er en veldig stolt dag for både Liverpool og Guilin Kingsborn», sier Dan White, leder for fotballskoler i Liverpool FC, i en uttalelse.

«Fasilitetene på dette akademiet vil gi våre trenere fra Liverpool perfekte omgivelser til å utvikle unge spillere her i Kina.

«Vårt akademi er en vesentlig part av det nye sportskomplekset som blir utviklet i Guilin og når det står helt ferdig, vil det inkludere et stadion, treningsfasiliteter på elitenivå og moderne ressurser når det gjelder sportsvitenskap.

«Utdannelse er naturlig nok veldig viktig for foreldrene til de unge spillerne som vil trene her i Kina og vi ønsker å utvikle individet på samme måten er i Guilin som vi gjør det på vårt akademi i Liverpool.

«Dette er del av en langvarig strategi for Liverpool Football Club i Kina og vi er veldig oppglødde over muligheten til å kunne påvirke fotballen her borte, ikke bare gjennom å utvikle unge spillere men også lære opp unge trenere.

«Om noen år håper vi å kunne si at Liverpool Football Club har spilt en betydningsfull rolle i å utvikle fotballen i Kina.

«Fasilitene som vi har fått på plass i Guilin Kingsborn vil gi oss de best mulige sjanser til å utvikle den neste generasjonen av kinesiske superstjerner, noe som bare kan være gode nyheter for både Liverpool Football Club og spillet her i Kina.