Liverpool U18 - Everton U18 1-0

Nathan Burkes scoring fra straffemerket ble kampens eneste. Ryan Crump reddet samtlige poeng med strafferedning på overtid.

Liverpool U18 (4-3-3): 1 Crump; 2 Randall [kaptein], 4 Cleary, 5 Brewitt, 3 Hart (15 Roberts 60);  8 Brannagan, 6 Burke, 10 Ojo; 7 Wilson, 11 Kent, 9 Trickett-Smith (12 O'Hanlon 76).

Innbyttere: 13 Firth, 14 Alexander, 16 Robles.

U18-trener Mike Garrity har gjort to endringer i lagoppstillingen siden 1-2-tapet mot Arsenal. Cameron Brannagan og Harry Wilson kommer inn for Adam Phillips og David Roberts. Alex O'Hanlon sitter på benken etter å ha blitt klar etter skade.

1.omgang

5.min : Ledson klipper regelrett ned på Ryan Kent. Dommeren nøyer seg med gult kort til Everton-spilleren. Kent må ha behandling.

7.min: Kent nær ved å komme igjennom. Everton-keeper Griffiths kolliderer med egen forsvarer og må ha behandling.

11.min: Ny tøff takling. Denne gang av Shannon på Trickett-Smith.

12.min: Cleary møter frisparket fra Trickett-Smith på bakre stolpe. Men ingen i midten til å ta seg av nedfallsfrukten.

13.min: Flott løp av Wilson som legger inn. Kent avslutter, men keeper går ned og redder enkelt.

18.min: Everton kommer til to innlegg, men Liverpool får klarert begge gangene.

20.min: Kent dribler og bli lagt ned like utenfor 16-meteren. Kantspileren ville vært igjennom der. Graham får gult kort.

21.min: Trickett-Smith skrur frisparket utenfor. Griffiths ville nok ikke ha rukket frem om ballen hadde gått på innsiden av stolpene.

23.min: Dyson får ikke skikkelig kontroll på innlegget. Ballen utenfor.

24.min: Randall pådrar seg frispark ute på høyre side. Williams slår inn. Cleary header unna. Ballen havner i returrommet. Avslutningen går høyt over.

29.min: Håpløst tilbakespill som ender med corner. Kent tar hjørnespark. Dyson må inn og gi ny corner. Denne gang slår Griffiths vekk ballen på Kents hjørnespark.

32.min: Liverpool ruller opp et flott angrep på venstre. Brannagan spiller på tvers til Wilson som avslutter, men Evertons keeper kommer ut og avverger. Kampens beste sjanse.

38.min: Everton må foreta et bytte. Dowell inn for en skadet Thornley.

42.min: Sam Hart forsøker å takle. En Everton-spiller faller i feltet. De blå roper på straffe, men dommeren vinker spillet videre.

44.min: Williams spilles igjennom, men offside.

45.min: Flott løp av Kent inn i straffefeltet, avanserer og blir lagt ned av Jones. Dommeren peker på straffemerket. Everton-spillerne er rasende.

45.+1.min BURKE (str): Nathan Burke er sikker fra ellevemetersmerket. Keeper Griffiths går feil vei.

Pauserapport: Liverpool leder 1-0 til pause i mini-mini-derbyet på The Academy i Kirkby. I tett kamp med tøffe midtbanedueller har det skjedd lite foran målene. Liverpool har hatt det meste av spillet og skapt tre brukbare muligheter ved Kent, Trickett-Smith og Wilson utenom målet. Everton-keeper Griffiths har reddet to av avslutningene. Liverpool-keeper Ryan Crump har ikke behøvd å foreta en eneste redning. Everton var noe heldige som ikke ble redusert til ti spillere da Ledson taklet Ryan Kent stygt i det 5. minutt. Omgangens eneste scoring kom da Ryan Kent dro seg inn i feltet og ble lagt ned av Jones. Nathan Bruke var sikker eksekutør på overtid.

2.omgang

47.min: Kent kommer inn fra venstre og fra distanse fyrer han løs. Griffiths med ny redning. Til corner.

49.min: Evertons keeper sleiver på et tilbakespill. Ballen havner hos Brannagan. Keeper redder skuddet med foten.

51.min: Wilson legger tilbake til Brannagan. Avslutningen blokkeres til corner.

51.min: Ballen havner i returfeltet. Randall skyter utenfor.

54.min: Godt spill av Everton. Ledson spiller frem Dyson som skyter over fra distanse.

54.min: Trickett-Smith går ned i feltet, men ingen forseelse.

56.min: Crump må foreta sin første redning i kampen. Ballen spilles inn og Williams avslutter.

57.min: Charles skyter utenfor fra langt hold. Brukbart skudd.

59.min: Ballen over Crump som blir overspilt. Ballen går ut i feltet. Williams header over åpent mål fra fem meter.

60.min: Bytte for Liverpool. Roberts for Hart.

60.min: Everton setter inn Donohue.

63.min: Ledson skyter lavt og hardt. Crump er nede og holder fast.

64.min: Everton med bra press nå. Kommer til flere innlegg uten å komme til avslutning.

65.min: Viktig brytning av Cleary. Dyson på vei igjennom.

66.min: Trickett-Smith ligger nede med krampe.

70.min: Randall slår inn. Trickett-Smith header, men treffer ikke mål.

71.min: Bytte for Everton. Brewster for Williams.

72.min: Robinson legger ned Wilson på par og tyve meter.

72.min: Trickett-Smith skrur rundt muren. Griffiths må kaste seg og slå til corner.

73.min: Trickett-Smith frempå på corneren. Header utenfor nærmeste stolpe.

75.min: Everton meget nær utligning. Brewster er på bakre stolpe og møter innlegget med pannebrasken. Ballen havner imidlertid utenfor bortre stolpe!

76.min: Bytte Liverpool. Trickett-Smith slet nylig med krampe og går ut. O'Hanlon kommer inn.

77.min: Brewitt med god klarering på bra innlegg.

78.min: Ojo pådrar seg frispark. Ledson slår inn. Ballen ligger død før en avslutning treffer Cleary i armen. Everton roper på straffespark, men blir ikke hørt av dommeren.

85.min: Everton presser på. Innlegg nær ved å treffe Brewster, men Liverpool får klarert.

87.min: Donohue legger inn. Heldigvis kommer Cleary inn og styrer til corner foran Brewster.

88.min: God corner. Heading på bakre går like utenfor.

89.min: Først kommer Brewster inn før Dyson  ikke kommer nok over ballen.

90.min: Dyson legger inn. Cleary må stupheade til corner.

90.+1.min: Dyson rager høyest på corneren, men header ned i bakken. Ballen kommer ikke frem til mål.

90.+2.min: Dyson legger inn. Wilson prøver å blokkere. Ballen treffer hånden og dommeren dømmer straffe.

90.+2.min: Dyson tar straffespraket, men Crump kaster seg så lang han er og redder nede ved stolpen.

90.+3.min: Roberts får gult kort.

Sluttrapport: Liverpool tok samtlige poeng i dette mini-mini-derbyet. Nathan Burkes straffescoring i 1.omgang ble kampens eneste. Ryan Crump reddet alle poengene med en god strafferedning på overtid i 2.omgang. Liverpool skapte mest i en jevn første omgang og gikk til pause med ledelse. De røde gikk offensivt til verks i 2.omgang pause og kunne ha doblet ledelsen ved Brannagan og Kent. Everton kom etter hvert mer og mer inn i kampen og fikk flere gode muligheter. De kunne fort fått en utligning. På overtid fikk Everton straffespark da et innlegg gikk i armen på Wilson, men Ryan Crump strakk seg og avverget scoring. Ryan Kent var en stadig trussel fremover.