Lucas mener Suarez er årets spiller i PL

Lucas Leiva mener at lagkamerat Luis Suarez fortjener å vinne avstemningen PFA Player of the Year.

Trioen Gareth Bale, Robin van Persie og Luis Suarez er favoritter til å vinne spillernes kåring. Alle Premier League-spillerne skal avgi sine stemmer i løpet av kort tid, og vinneren blir offentliggjort i april.

Suarez har gjort 25 mål i alle turneringer denne sesongen. Det er flere enn hans argeste konkurrenter om tittelen «Årets spiller» har gjort. Van Persie har gjort 23 mål, og Bale 19.

Steven Gerrard i 2006 var den siste Liverpool-spilleren som vant denne kåringen.

- Luis vil være en av favorittene til å vinne kåringen, slår Lucas fast overfor Liverpool Echo.

- Dette har vært en utrolig sesong for ham. Han har gjort mange mål og har vist alle hvilke kvaliteter han besitter. Jeg håper han vinner, for jeg mener han fortjener det etter alt han har gjort denne sesongen, fortsetter brasilianeren

- Jeg tror det kommer til å stå mellom Luis, Van Persie og Bale. Alle tre har spilt veldig bra, og har gjort mange mål. Men vi håper Luis har hellet med seg og går til topps. Han har vært utrolig viktig for oss, og er en spesiell spiller. Det er bare så godt å ha ham på laget vårt.

- Vi håper nå bare at han fortsetter å spille på dette nivået og scorer mange flere mål før sesongen er slutt.

Lørdagens ligakamp mot Wigan blir Suarez sin 90.kamp for Liverpool, og han har allerede gjort 46 mål for klubben. Scorer han to ganger til på lørdag blir han den første Liverpool-spiller til å gjøre 20 ligamål siden Fernando Torres for fem sesonger siden.

De siste ukene har tabloidene spekulert vilt rundt Suarez sin fotballfremtid, og han har vært linket til klubber som Manchester City og Bayern München. Dette har Lucas naturlig nok lagt merke til.

- Etter den sesongen Luis har hatt er jeg sikker på at det vil bli mye spekulasjoner. Det er nødt til å bli slik. Men til syvende og sist kommer alt an på hva han selv og klubben bestemmer seg for. Det jeg vet er at Luis er lykkelig her. Han føler seg komfortabel her, og han har høy selvtillit. Og ingen tenker på sommeren og neste sesong ennå.