Lucas vil bli karrieren ut

Lucas forteller at han ikke kan se for seg å spille for en annen kubb enn Liverpool. Han kan gå forbi Gilberto Silva som brasilianeren med flest Premier League-kamper denne sesongen.

Lucas Leiva har vært i Liverpool siden 2007/08-sesongen, og fikk sin debut mot Toulouse i august 2007. Da han spilte sin beste fotball i karrieren pådro han seg en alvorlig kneskade i november 2011 og mistet resten av sesongen. Han gjorde comeback forrige august, men pådro seg en hamstringskade og måtte gi seg etter få minutter. Han forteller om en tøff tid med skadeproblemene.

- Klubben var utrolig med meg. Supporterne møtte meg på gaten og fortalte meg at ting ville bli bra. All støtten jeg fikk er grunnen til at jeg ikke kan se for meg at jeg kommer til å spille for en annen klubb dersom det er opp til meg. Jeg vil elske å ha en testimonial på Anfield, forteller han i et lengre intervju med Guardian.

 

- Jeg har spilt under fire managere i Liverpool, og er takknemlig for alt de har lært meg. Det som er med Brendan, er at han var der da jeg hadde min verste periode i karrieren. Støtten fra han var viktig for at jeg skulle komme tilbake, forteller 26-åringen, som også forteller om støtte fra kaptein Steven Gerrard.

 

- Da jeg var skadet satte han seg ned og snakket med meg noen ganger, og var veldig oppmuntrende. Han er en så viktig spiller for klubben. Han er en legende i Liverpool, og det er lett å se hvorfor han er England-kaptein i tillegg. Han er heller ikke så seriøs som alle virker til å tro, og jeg er glad for at jeg få spille med han.

 

Liverpool har fått en strålende start på sesongen, men Lucas tar ikke av.

 

- Vi har hatt noen gode resultater i de første kampene, og ingen vil klage over at vi er med i toppen, men det ville vært dumt å bli for oppspilt etter syv kamper. Ligasesongen er en lang og tøff reise, og vi trenger bare å se tilbake på tapet vårt mot Southampton for å se det - men jeg skal gi deg en: kanskje vi ville ha tapt den kampen mot Sunderland forrige sesong. Du får en følelse av at noen ting gikk vår vei denne gang - men spør meg igjen hvordan jeg føler det er i januar, for det er da vi vil vite hva vi kan få til denne sesongen.

 

Han tenker ikke på ligagull, men fokuserer på topp fire.

 

- Jeg ser ingen grunn til at vi skal ta av. Kampen om topp fire vil bli ekstremt tett i år, og jeg tror vi er utfordrerene, med tanke på hvor mye penger noen av våre konkurrenter har investert. Vi har også mistet noen viktige spillere slik som Pepe Reina, og har allerede hatt skader på spillere som Coutinho.

 

- Liverpool er fremdeles svært i engelsk og europeisk fotball, og vi må komme oss tilbake til Champions League. De kveldene er uforglemmelige for spillere og supportere. Det er på tide at vi får den følelsen igjen.

 

Han er nær venn med Luis Suarez, og veldig glad angriperen ble i klubben.

 

- Luis er litt av en spiller, og jeg kjenner han godt nok til å kunne si at konkurranseinstinktet hans kanskje kan bli for sterkt - men han har vært en av de beste spillerne i ligaen siden han kom, så det er flott at han ble med oss.

 

Rafael Benítez betalte £5 millioner for Lucas da han hentet han til klubben. Den gang var han sett på som en offensiv midtbanespiller, men ble brukt defensivt på midten i England.

 

- Vel - Liverpool hadde Steven Gerrard og Xabi Alonso foran meg i køen. I fotball må du omstille deg for å overleve, sier Lucas, som er den nåværende seniorspilleren etter Steven Gerrard og Daniel Agger som har vært lengst i klubben.

 

Han var tilbake i den brasilianske landslagstroppen til kampene mot Sør Korea og Zambia, og står nå med 22 landskamper. Til sommeren har Brasil VM på hjemmebane.

 

- Uttaket kom utav det blå. Det er ikke det at jeg hadde gitt opp drømmen om å spille VM hjemme i Brasil, men tiden rant ut for hver kamp jeg ikke ble valgt for. 

 

Lucas sin onkel, Joao Leiva, var med i Brasil sin VM-tropp i 1974 som kom til semifinale.

 

- Bestemora mi ville vært så stolt. Det ville ikke vært så verst å hatt en sønn og et barnebarn som har spilt i et VM.

 

Han står nå med 155 ligakamper for Liverpool. Av brasilianere er det kun Gilberto Silva som har flere kamper i Premier League med sine 170. Lucas er mer sugen på troféer enn akkurat den rekorden.

 

- Det ville vært fint, men Gilberto vant ligaen to ganger, gjorde han ikke? Samme hvor stolt jeg er over å ha etablert meg i England, så er det troféene som gjør at folk husker deg.

 

Brendan Rodgers har bekreftet at Lucas Leiva er i troppen til morgendagens kamp mot Newcastle, selv om har lange reiser i beina etter landslagspausen.