Mange brasilianere på banen

Det kan komme til å være så mange som fem brasilianere på banen når Liverpool er vertskap for Chelsea søndag ettermiddag.

Liverpool har Philippe Coutinho og Lucas Leiva, mens Chelsea har David Luiz, Oscar og Ramires.

- Ramires og David Luiz har vært her i Engalnd en stund, og gjør det veldig bra. De har vunnet Champions League med Chelsea. Oscar har hatt et meget bra første år i England. Jeg ser frem til å spille mot dem. Jeg har snakket med dem flere ganger allerede, og de er alle gode venner av meg, forteller Lucas Leiva til Liverpoolfc.com.

- Det blir hyggelig å møte dem, og vi får forhåpentligvis tid til å prate litt sammen etter kampen. Men under kampen vil jeg selvsagt gjøre alt for å hjelpe Liverpool til seier.

Det blir også spesielt for Lucas at motstanderens manager heter Rafael Benitez. Mannen som hentet ham til Merseyside i 2007.

- Det blir en merkelig følelse for meg. Alle vet hvor viktig Rafa var for meg fra første dag her. Han var en av få som gav meg en sjanse og stolte på meg ute på banen. Han ga meg sjansen til å vise at jeg var kapabel til å spille for Liverpool.

- Jeg gleder meg til å møte ham igjen. Det er lenge siden jeg har sett ham. Dette blir en fin kamp å spille i, og forhåpentligvis klarer vi å slå dem. I fremtiden ønsker jeg imidlertid Rafa alt godt.

Lucas innser ellers at det nå blir vanskelig for Liverpool å kvalifisere seg for europacupene neste sesong.

- Selv om vi skulle klare å vinne alle våre gjenstående kamper er det ikke sikkert vi klarer å kvalifisere oss for Europa. Vi må bare prøve å plukke så mange poeng som vi kan, og se hva som skjer. Det blir ingen enkel jobb for oss, men vi må fortsette å tro på at vi skal klare det, og så får vi se om vi får belønning for dette ved sesongslutt.

- Jeg ser tilbake til kampen mot Tottenham for å hente inspirasjon. Det var en veldig vanskelig kamp, men hjemmebanefordelen ble viktig for oss. Vi må sørge for at vi er godt forberedt til søndagens kamp. Vi vet det er en viktig kamp. Det blir en god kamp å spille i, og forhåpentligvis får vi en fin seier ved hjelp av vårt hjemmepublikum.

- Vi skapte nok sjanser til å score mål også i vår forrige kamp, men dessverre hadde deres keeper en fantastisk dag og hindret oss i å score. Kanskje må vi opptre mer behersket foran mål. I de to siste kampene har vi ikke lykkes særlig foran mål med tanke på alle sjansene vi har skapt. Forhåpentligvis vil vi både skape sjanser og score mål i vår neste kamp. Det vil øke våre sjanser til å vinne kampen.