Mener sju lag er med i kampen om topp fire

Før Premier League-lagene dundrer inn i det hektiske juleprogrammet, sier Liverpools manager at han synes tetstriden er helt åpen.

Søndagens motstander, Tottenham, ligger som nummer seks før helga, men André Villas-Boas’ mannskap er likevel kun tre poeng bak Liverpool på 2.-plassen.

Brendan Rodgers forklarer gullkampen som mer åpen enn på lenge, og han sier det derfor er en enda større oppgave å skulle havne blant de fire beste til slutt.

– Det er sannsynligvis rundt seks eller sju lag involvert i det racet, sier Rodgers

– Jeg tror alle ser på Manchester City som et lag med en utrolig stall for øyeblikket.

De lyseblå fra Manchester innehar 4.-plassen, men er kun ett poeng bak Liverpool og Chelsea. Arsenal leder tabellen med en luke på fem poeng.

– Tottenham ser nok en sjanse hos seg selv, etter å ha sett hvor mye penger de har brukt og antall spillere de har hentet. Chelsea har, historisk sett, vært med der oppe, og Arsenal har startet strålende.

– Så jeg tror det er åpent, for å være ærlig.

Nordiren sier han selv vil få et bedre bilde av situasjonen når den siste fjerdedelen av sesongen nærmer seg, og han tror målet til de andre lagene vil være å se på tabellsituasjonen først etter jule- og nyttårsprogrammet er overstått.

– Jeg tror lagene vil komme seg igjennom denne juleperioden og se hvor de står i januar. For vår del ønsker jeg å komme til det punktet hvor det gjenstår ti kamper av sesongen – for det er der du virkelig kan se hvor du kommer til å avslutte.

– Så det gjelder å være med i kampen når vi kommer til det tidspunktet, sier 40-åringen.