Mirror: Overgangen blokkert

Daily Mirror hevder at det spanske fotballforbundet foreløpig har blokkert Iago Aspas sin overgang til Liverpool.

Grunnen skal være at Ian Ayre, Liverpool FCs administrerende direktør, forhandlet med uautoriserte representanter for Aspas, selv etter å ha funnet ut at de ikke var spillerens offisielle representanter.

Fotballspilleres forhandlere og agenter må inneha FIFA-lisens for å være «gyldige representanter».

Jorge Santome og Carmelo Vicente var enige med Aspas om å representere ham frem til 2014, men spilleren forsøkte å tvinge igjennom en overgang til Merseyside ved hjelp av det Barcelona-baserte agentbyrået PromoEsport, hevder Mirror.

Det spanske fotballforbundet og Celta Vigo skal være så forbannet på Ayre, Liverpool og PromoEsport sitt arbeid i forhandlingene, at de nekter å gi spilleren sitt «International Transfer Certificate» (ITC).

Hver spiller kan kun være registrert hos ett fotballforbund om gangen, og spilleren må motta ITC for å kunne lovlig fortale det gamle og registrere seg hos et annet.

Det vil si at Aspas, selv om han er bekreftet som Liverpool-spiller og har lov til å trene med laget, foreløpig ikke kan være med i en offisiell kamp.

Liverpool forholder seg likevel rolige og er sikker på at overgangen fullføres i nærmeste fremtid.

– Det var noen komplikasjoner med papirarbeidet. For at avtalen skal bli fullført, må begge fotballforbundene gjøre seg ferdige med sitt arbeid, og vi venter fortsatt på at det skal skje. Uansett har vi god tro på at det gjøres ferdig snarest, sier en talsmann for Anfield-klubben.

Agentene Santome og Vicente tar nå opp kampen mot PromoEsport, med god hjelp fra det spanske forbundet, Celta Vigo og mange andre La Liga-klubber, som skal være forbannet på agentbyrået.

PromoEsport, som på sine nettsider hevder de også representerer Liverpool-linkede Luis Alberto fra Sevilla, er bannlyst fra Celta Vigos treningsfelt. De brukte Aspas sin bror, Jonathan, til å presentere tilbudet fra Liverpool til Celta Vigo – kun for å skjule at de var delaktige i forhandlingene.