Nekter å utlevere dokumenter

Den uavhengige klagenemden for politisaker (IPCC) har informert om at det er organisasjoner og enkeltpersoner som fortsatt ikke ønsker å levere fra seg dokumenter om Hillsborough.

IPCC har oppgaven med å etterforske de som stod for sikkerheten på Hillsborough, og hva som skjedde i etterkant da politiet prøvde å legge skylden for hva som skjedde på Leppings Lane over på supporterne.

I en oppdatering av arbeidet til IPCC (The Independent Police Complaints Commission) sier fungerende leder Deborah Glass at man fortsatt forventer at hele etterforskningen vil ta to år, men at en ikke ønsker at dette skal gi forhindringer i forhold til et nytt likskue.

Hun sier at man nå er i ferd med å komme i gang selve etterforskningen etter å ha fått planleggingen på plass og bl.a. hatt stor fremgang i forhold til å skaffe dokumentasjon. En forventer om kort tid å starte intervjuer av politifolk involvert med Hillsborough.

Det nevnes bl.a. at IPCC har skaffet dokumenter fra arkivene til Thatcher, Lord Taylor, Sir Bernard Ingham, kulturdepartementet, idretts og mediadepartementet og innenriksdepartementet.

IPCC legger til at det er et lite antall organisasjoner og enkeltpersoner som har vært motvillig til å levere fra seg dokumenter og har søkt legal assistanse. IPCC jobber kontinuerlig for å løse dette.