Ny lønnspolitikk

Liverpool har forandret sin lønnspolitikk, og gir nå kontrakter med lavere grunnlønn og høyere prestasjonsrelaterte bonuser.

Det er Liverpool Echo som melder om endringen i lønnspolitikk, som man håper skal resultere i at man for fremtiden unngår å bruke penger på kostbare flopper som Joe Cole og Alberto Aquilani.

Echo skriver at nye kontrakter nå blir strukturert på en helt annen måte enn tidligere, for å sørge for at spillerne heller blir belønnet om de oppnår skikkelig suksess på Anfield.

- Det vi forsøker å formidle når vi forhandler med agenter er at vi ønsker kontrakter som er fair for begge sider. Med fair mener jeg den riktige belønningen ut fra hvordan spilleren presterer. Vi forventer at alle spillere vi henter inn skal prestere på et høyt nivå, og gjøre sitt beste. Så lenge spillerne gjør dette, vil de bli belønnet for det, uttaler administrerende direktør Ian Ayre.

- Jeg er ikke nødvendigvis enig i at spillerne er overbetalte. Jeg mener de bidrar sterkt til at dette er den største ligaen i verden. Fra fotballklubbens perspektiv er vårt syn at folk må bli belønnet for å bidra til det vi oppnår. Så lenge kontraktene er strukturert på en fornuftig måte vil alle vinne. Dersom en spiller leverer varene vil han bli belønnet. Det er filosofien bak kontraktene vi tilbyr og skriver under på, fortsetter han.

Ayre innrømmer at klubben er belastet med et visst omdømme blant klubber og agenter som kjenner til de høye overgangssummene og lønnene som Liverpool har vært villig til å betale tidligere. Dette omdømmet forsøker man nå å endre.

- Det er en arv vi må håndtere, ettersom agenter alltid virker å vite hva hver eneste spiller tjener og hvordan hver eneste kontrakt er strukturert. Men det er ikke noe som skaper alt for store problemer for oss. Det spiller ingen rolle hva som har vært praksis tidligere. Det handler om hva som er praksis nå.

- Vi har et godt forhold til agentene vi forhandler med. Min erfaring er at de fleste agenter er villige til å lytte og finne den beste løsningen for begge parter. Det er som i alle forhandlinger, dersom du gir noen muligheten til å få det akkurat som de vil, så tar de det. Men det kommer ikke til å skje her. Vi er åpne, ærlige og fair når vi gjør det klart at den virkelige belønningen kommer om man leverer varene.