Nye opptak fra Hillsborough

BBC vil mandag kveld sende et program med filmopptak fra fjernsyns- og overvåkningskameraer, fra Hillsborough, som aldri tidligere er blitt vist.

Opptakene vil bli sendt i dokumentarprogrammet «Panorama», en time fra kl 22.00 norsk tid på BBC One førstkommende mandag. Programmet er kalt «How they Buried the Truth», hvordan de begravde sannheten.

Det nye materialet skal illustrere i hvor stor grad krisehjelpen på stadion feilet og var utilstrekkelig.

Det vil også bli vist intervjuer med tidligere innenriksminister Jack Straw og sjefer fra politiet i deres forsøk på å skjule sannheten om tragedien.

«Nøkkelen er at vi har fått tilgang til filmopptak fra BBC, som hadde syv kameraer til stede», sier Panorama reporter Peter Marshall til Liverpool Echo. «Etter tragedien ble filmopptakene sent til de ansvarlige og til de etterlattes advokater, men har siden vært låst inne. Ved å kombinere opptak fra TV og overvåkningskameraer, vil dokumentaren være i stand til å vise nøkkelhendelser fra flere forskjellige vinkler.»

«Vi som var til stede visste hva som skjedde, de ved makten visste det, men likevel var det offisielle synet at krisehjelpen hadde vært førsteklasses.»

«Vi ønsker dette velkommen og jeg håper det vil sette lys på mange saker», sier Steven Kelly som mistet sin bror Michael på Hillsborough. «Noen folk mener at dette nå er noe som man burde bare glemme, men det er fortsatt mange spørsmål igjen og mye som skal avdekkes.»