Ønsker seg venstreving og midtstopper

Brendan Rodgers ønsker seg en venstreving og en midtstopper før transfervinduet stenger, hevder Andy Hunter i The Guardian.

Hunter skriver at Rodgers ønsker å benytte Philippe Coutinho i en rolle mer sentralt i banen, som nummer 10. Derfor ble Liverpool-manageren svært frustrert over at Willian-overgangen glapp for Anfield-klubben. Brasilianeren var det tredje store transfermålet som glapp for Rodgers denne sommeren, etter Henrikh Mkhitaryan og Diego Costa.

- Coutinhos ideelle posisjon er som nummer 10. Jeg så ham spille når Inter hadde to offensive og en defensiv spiller sentralt. Han var en av de to offensive. Han kan spille i den rollen uansett om det er en eller to offensive spillere der, eller ute på siden. Men jeg ser for meg at han skal spille sentralt i banen. Derfor er jeg ute etter å handle inn en venstreving, siteres Rodgers.

- Jeg synes ikke Coutinho floppet i Inter. På den tiden måtte Inter selge for å få tak i penger. Han var en av spillerne som ble solgt, akkurat som Sneijder ble det. De måtte komme seg videre. Når han var skadefri i Inter, presterte han bra. Men han var en ung spiller. I Italia er det mange unge spillere som ikke får sjansen. Derfor gikk han til Espanyol på lån.

- Han var bare 18-19 år når han begynte i Inter. Du ser ikke mange unge spillere spille i italiensk fotball. Han var på et stadium der hans kvaliteter krevde at han spilte fast, og det handlet om å finne en sted hvor han kunne gjøre det. Når jeg ble klar over at han var tilgjengelig, tenkte jeg at han ville være perfekt for oss. Jeg har kjent til ham helt siden han var i Brasil. Han er en vidunderlig spiller. En fryd å se på. Han ble nylig 21 år, og har en stor karriere foran seg.

Kritikerne mener at Coutinho blir borte mot de virkelig gode lagene. Han ble blant annet byttet ut tidlig både mot Chelsea og Tottenham forrige sesong.

- Han hadde ikke kommet helt i form ennå på det tidspunkt, og dette var kamper som ble spilt i høyt tempo. Men jeg har ingen tvil om at han vil klare seg mot de beste. Jeg har sett ham spille Champions League-kamper for Inter. Han kan spille i store kamper. Han har de rette holdningene og kvalitetene. Han var kanskje ikke på sitt beste i de kampene i fjor, men han bidro likevel.