Overrasket over fremgangen

Raheem Sterling forteller til Goal.com at han ble mektig overrasket over hvor raskt han fikk fremgang i begynnelsen av sesongen.

Sterling har bare spilt åtte kamper etter nyttår, noe som delvis skyldes skader. Men kanskje kom fremgangen for raskt for 18-åringen?

- Kampen mot Manchester City i august var trolig min beste kamp for sesongen. Det var min første ligakamp fra start, og presset var stort mot de regjerende mestrene. Jeg var stolt av meg selv etter den kampen, forteller Sterling til Goal.com.

- Før kampen sa Steven Gerrard til meg at vi bare skulle møte en eldre versjon av U18-laget deres. Han sa jeg ikke skulle være nervøs, men bare gå ut på banen og gjøre mitt beste. Det var hva jeg gjorde, fortsetter den unge vingen.

- Da sesongen startet sa manageren til alle de unge spillerne at dersom vi gjorde det bra på trening og viste gode holdninger, ville han ikke være redd for å gi oss sjansen. Jeg må takke manageren. Jeg er veldig takknemlig.

Senere på høsten fikk Sterling sin England-debut.

- Det var veldig overraskende. Jeg forventet ikke å starte landskampen mot Sverige, og det å få være involvert i en slik kamp var en virkelig bonus for meg. Noe helt spesielt. Jeg kjente egentlig ikke noen på landslaget, men stemningen var god. Alle bidro til at jeg følte meg velkommen.

Sterling innser at det var fornuftig av Brendan Rodgers å sette ham ut av startelleveren etter nyttår.

- Det er tøft å spille så mange kamper i en så ung alder. Det er mye forlangt at en ung gutt skal spille 90 minutter uke etter uke, så det har vært godt å få en pause.

For øyeblikket sliter Sterling med en lårskade, og det er ikke sikkert han kommer i spill mer denne sesongen.

- Fysioterapeutene har ikke gitt meg noen dato for når jeg kan være tilbake ennå. Forhåpentligvis er jeg helt skadefri når neste sesong starter. Det er det viktigste for meg akkurat nå.